Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Lübnan'da

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Lübnan'da
Hollande:- "Lübnan'a yapacağım bir sonraki ziyarette seçilmiş cumhurbaşkanıyla da görüşmeyi arzuluyorum. Ama bunun cevabı bende değil, siz milletvekillerinin elinde"

BEYRUT (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Lübnan'a yapacağım bir sonraki ziyarette seçilmiş cumhurbaşkanıyla da görüşmeyi arzuluyorum. Ama bunun cevabı bende değil, siz milletvekillerinin elinde." dedi.

Hollande, Orta Doğu turu kapsamında geldiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Parlamento binası önünde düzenlenen resmi karşılama töreninin ardından, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hollande, göreve geldikten sonra Lübnan'a ikinci ziyaretini gerçekleştirdiğini söyledi.

Hollande, "Lübnan'a yapacağım bir sonraki ziyarette seçilen cumhurbaşkanıyla da görüşmeye arzuluyorum. Ama bunun cevabı bende değil, siz milletvekillerinin elinde." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçilememesi nedeniyle Lübnan'ın karşılaştığı sorunların üstesinden gelmekte zorluk çektiğini kaydeden Hollande, ülkenin içinde bulunduğu hassas durumdan endişe ettiğini dile getirdi.

Kriz ve savaşla çevrili bölgede Lübnan'ın yanında olduğunu belirten Hollande, Lübnan'ın güven içinde bulunmasının gerektiğini vurguladı.

Lübnanlıların sadece güvenlik ve birlik peşinde olduğuna işaret eden Hollande, askeri iş birliği yoluyla Lübnan'ın güvenliğinin güçleneceğini kaydetti.

Suriye krizine de değinen Hollande, Fransa'nın, 1,5 milyon Suriyeli sığınmacıyı kabul eden Lübnan'a bu konuda destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Nebih Berri ise Hollande ile yaptığı görüşmede ülkedeki son siyasi gelişmeleri ele aldıklarını ve Lübnan ordusuna yönelik askeri yardım konusunu görüştüklerini bildirdi.

Berri, görüşmede ayrıca terörizm konusu ve bölgedeki tansiyona da değindiklerini belirtti.

Lübnan'da görev süresi Mayıs 2014'te biten Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın yerine yeni cumhurbaşkanı, siyasi partiler arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle 2 yıldır seçilemiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.