Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Lübnan'da

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Lübnan'da
-Din adamları ve genel kurmay başkanı ile bir araya gelen Hollande, Beka bölgesindeki sığınmacı kampını da ziyaret etti

BEYRUT (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Lübnan ziyaretinin ikinci gününde ülkedeki din adamları ve genel kurmay başkanını kabul etti.

Hollande, Lübnan'a gerçekleştirdiği iki günlük çalışma ziyaretinde bugün din adamları ve genel kurmay başkanı görüştü ve Beka Bölgesindeki Dalhemiyye sığınmacı kampında mültecileri ziyaret etti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, Hollande Beka'daki Riyak Askeri Havaalanına öğlen saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında ulaştı. Hollande'a ziyaretinde, BM görevlileri ve Lübnan Savunma Bakanı Semir Mukbil eşlik etti.

Kampta yaşayan Suriyeli gençlere yaptığı konuşmasında Hollande, "Evlerinize gitmek konusunda umutlu olmalısınız. Bu zaman alacak ancak bu süreçte eğitiminize devam edin ki daha iyi durumda dönebilesiniz." dedi.

Fransa'nın Suriyeli mülteciler için Lübnan'a sözünü verdiği, dün açıklanan 50 milyon avroluk yardıma değinen Hollande, söz konusu yardımın Lübnan'ın mültecilerin yüküyle uğraşması için kullanılacağını vurguladı.

Hollande, Lübnan'ın güvenliğinden Fransa'nın sorumlu olduğunu belirterek, Riyad'ın Beyrut'a vermekten vazgeçtiği 3 milyar dolarlık askeri yardımı yeniden hayata geçirmek için çalıştıklarını açıkladı.

Lübnan'da yaklaşık iki yıldır süren cumhurbaşkanlığı krizine değinen Hollande, cumhurbaşkanının "dış müdahale olmaksızın Lübnan'a ait bir çözümle" seçilmesi gerektiğine işaret etti.

-Dini liderler ve genel kurmay başkanı ile görüşme

Francois Hollande, Lübnan ziyaretinin ikinci günündeki temaslarına Fransa Büyükelçiliğinin resmi konutunda, Maruni Patriği Bişara Rai’yi kabul ederek başladı. Görüşmede Maruni Piskoposu Bulos Matar ve Fransa’nın Beyrut Büyükelçisi Emmanuel Bonne da hazır bulundu.

Hollande'ın ayrıca, büyükelçinin konutunda Rum Ortodoks Patriği John X Yazıcı, Rum Katolik Patriği Gregorius Lahham III, Beyrut Baş Piskoposu İlyas Avde, Baş Müftü Abdüllatif Deryan ve Yüksek Şii Konseyi Başkanı Şeyh Abdulemir Kabalan ve Dürzi Lideri Şeyh Naim Hasan ile görüştüğü aktarıldı. Görüşmelerin içeriğine ilişkin ise bir bilgi paylaşılmadı.

Ayrıca Hollande'ın Lübnan Genel Kurmay Başkanı Can Kahveci'yi kabul ettiği kaydedildi. Hollande'ın bu görüşmesinin içeriğine ilişkin de bir bilgi verilmedi.

Fransa Cumhurbaşkanının, Ortadoğu ziyareti kapsamında geldiği iki günlük Lübnan çalışma ziyaretini tamamlayarak, bir sonraki durağı Mısır'ın başkenti Kahire'ye hareket ettiği bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Lübnan'da

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Lübnan'da

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.