Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, Ramallah'ta

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, Ramallah'ta
Filistin Dışişleri Bakanı Maliki:- "Bugün, Ayrault'tan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmenin muhtevasına dair bilgi aldık, bize Fransa'nın bakanlar düzeyindeki toplantı için hazırlıklarına devam ettiğini vurguladı"

RAMALLAH (AA) - Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Fransa'nın, İsrail'in tavrına rağmen barış konferansı düzenlemeye kararlı olduğunu söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile görüşmesinin ardından basına açıklamada bulunan Maliki, "Bugün, Ayrault'tan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmenin muhtevasına dair bilgi aldık, bize Fransa'nın bakanlar düzeyindeki toplantı için hazırlıklarına devam ettiğini vurguladı." dedi.

Bakanlar toplantısının teknik nedenlerden ötürü 1-2 gün ertelenebileceğini belirten Maliki, "Fakat Fransa, belirlenen sürede toplantının gerçekleşmesi için hazırlıklara devam etmeye kararlı. Biz de kendisine her alanda işbirliğine hazır olduğumuzu söyledik ve çabalarının başarıyla sonuçlanması temennisinde bulunduk." diye konuştu.

İsrail'in Fransa'nın girişimine karşı takındığı tavra da değinen Maliki, "Biliyorsunuz ki İsrail, bu fikrin ortaya atılmasından itibaren karşı çıkıyor. Netanyahu bugün bu tavrı yineledi ve ikili müzakerelerin önemini vurguladı. Ancak Ayrault hem ona hem de bize hazırlıklara devam etme konusunda kararlı olduklarını iletti." ifadesini kullandı.

Ayrault geçen salı Fransız meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, ülkesinin 30 Mayıs'ta İsrail-Filistin krizi ile ilgili olarak bakanlar seviyesinde uluslararası bir toplantı düzenleyeceğini duyurmuştu. Filistin yönetimi, girişimi memnuniyetle karşılarken İsrail olumsuz tavır takınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.