Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault'un Tunus ziyareti

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault'un Tunus ziyareti
Ayrault:- "Devrimin en önemli koruyucusu Tunus sivil toplumu"

TUNUS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Tunus'taki devrimin en önemli koruyucusunun yine bu ülkedeki sivil toplum olduğunu belirtti.

Ayrault, başkent Tunus'ta sivil toplum örgütlerinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Devrimin en önemli koruyucusu Tunus sivil toplumu" dedi.

Tunus halkının başta örgütlenme, ifade ve karar alma özgürlüğü olmak üzere demokrasinin tüm kurallarına saygı duyulması gibi önemli talepleri bulunduğuna işaret eden Ayrault, toplumun ve halkın seçtiği siyasilerin bilinçli hareket etmesinin devrimin başarılı olmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının tabana inerek halkın en yoksul ve dışlanmış kesimleri ile özellikle gerçek bir dönüşüm bekleyen gençlerin taleplerine karşılık vermesini talep eden Ayrault, hükümetlerin de bu konudaki girişimlere destek olması gerektiğini belirtti.

Ayrault, Tunusluların gerçekleştirdiği bu eşsiz başarı ile gurur duymalarını da istedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Tunuslu mevkidaşı Humeys el-Cihinavi'nin daveti üzerine dün iki günlük ziyaret için Tunus'a gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.