Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault'un Tunus ziyareti

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault'un Tunus ziyareti
Ayrault, Tunus Meclis Başkanı Nasır ile Libya'daki son gelişmeleri konuştu

TUNUS (AA) -İki günlük çalışma ziyareti için Tunus'ta bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Tunus Meclis Başkanı Muhammed en-Nasır ile bir araya geldi.

Ayrault görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Tunus Meclis Başkanı ile başta Libya olmak üzere terörle mücadele ve ekonomik konular gibi gündemdeki birçok meseleyi ele aldıklarını belirtti.

Ülkesinin Tunus ile aynı pozisyonu paylaştığını belirten Ayrault, Libya'da Fayiz es-Sirac başkanlığında uluslararası toplum tarafından tanınmış meşru ulusal hükümetin kurulmasını desteklediklerini ifade etti.

Libya hükümetinin Fransa'nın desteğine sahip olacağını dile getiren Ayrault, "Tunuslu dostlarımız da Libya'da mutlak gereklilik olarak ifade ettikleri siyasi çözümden yana olduklarını vurguladılar" dedi.

Terörle mücadelede ülkesinin Tunus'a verdiği desteğin altını çizerek, Fransa'nın 2014'ten bu yana Tunus'a çeşitli alanlarda işbirliği yoluyla desteğini sürdürdüğünü kaydeden Ayrault, Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası toplumun da Tunus'un Libya sınırında güvenliğin sağlanması için çalıştığını aktardı.

Ayrault, Tunuslu mevkidaşı Humeys el-Cihinavi'nin daveti üzerine iki günlük ziyaret için dün Tunus'a gelmişti.

Siyasi rekabetin yanında silahlı çatışmaların da devam ettiği Libya'da istikrarın temini için Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı. Anlaşma gereğince Fayiz es-Sirac önderliğinde kurulan Ululsal Mutabakat Hükümeti, Tobruk Meclisi tarafından veto edilmiş ve güven oyu alamamıştı. Son olarak 14 Mart'ta Ulusal Mutabakat Hükümeti için yapılan yedinci güvenoyu görüşmelerinden de sonuç alınamamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.