Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve: EURO 2016 boyunca 600 kişi gözaltına alındı

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve: EURO 2016 boyunca 600 kişi gözaltına alındı
Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın başından bu yana bin kişi sorgulandı, 600’ü gözaltına alındı, 56 kişi değişik cezalara çarptırıldı." dedi

PARİS (AA) - İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, La Provence gazetesinde yayımlanan röportajında, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) güvenliği sağlama çalışmalarının titizlikle devam sürdüğünü söyledi.

Şampiyonanın başladığı 10 Haziran'dan bu yana bin kişinin sorgulandığını ifade eden Cazeneuve, bu kişilerden 600’ünün gözaltına alındığını, 56’sının ise değişik cezalara çarptırıldığını belirtti.

34 taraftar sınır dışı edildi
Çeşitli olaylara karışan 34 yabancı taraftarın sınır dışı edildiğine işaret eden Cazeneuve, sınır dışı kararı verilen kişiler arasında Marsilya’da İngiliz ve Rus taraftarları arasında çıkan kavgaya karışan 6 kişinin de olduğunu belirtti.

11 Haziran’da çıkan kavgada 34 kişi yaralanmış, çok sayıda taraftar polis tarafından sorgulanmıştı.

Güvenlik için 90 bin kişi çalıştı
Şampiyona boyunca 72 bini polis ve jandarma olmak üzere 90 binden fazla kişinin güvenliği sağlamak amacıyla seferber edildiğini açıklayan Cazeneuve, taraftarlar arasında kavgaları önlemenin dışında oldukça yüksek olan terör saldırısı riskleriyle de mücadele ettiklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.