Fransa İsrail'i Yeni Yerleşim Yerleri İnşasını Durdurmaya Çağırdı

Fransa İsrail'i Yeni Yerleşim Yerleri İnşasını Durdurmaya Çağırdı
Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romatet-Espagne: - "Fransa, İsrail yetkililerini bu kararlarından vazgeçmeye ve uluslararası yükümlülüklerine uymaya çağırmaktadır"

PARİS (AA) - Fransa İsrail'i, Batı Şeria ve El Halil'de yeni yerleşim yerleri inşasını durdurmaya çağırdı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Romatet-Espagne, Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in dün, Batı Şeria ve El Halil'de 3 bin yeni yerleşim yeri inşa edilmesini kararlaştırdığını anımsattı.

Sürekli devam eden yerleşim yeri inşası politikasının, bölgedeki tansiyonu kötüleştirdiğini ve Filistin ile İsrail arasında iki devletli çözüme dayalı adil ve kalıcı barış umutlarını baltaladığını vurgulayan Romatet-Espagne, İsrail'in bölgedeki yerleşim yeri inşalarının 2016-2017 arasında üç katına çıktığını anımsattı.

Kolonizasyonun BM Güvenlik Konseyinin 2334 sayılı kararı çerçevesinde yasa dışı bir faaliyet olduğuna dikkati çeken Romatet-Espagne, "Fransa, İsrail yetkililerini bu kararlarından vazgeçmeye ve uluslararası yükümlülüklerine uymaya çağırmaktadır." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.