Fransa, Mısır'a sattığı savaş gemilerini teslim edecek

Fransa, Mısır'a sattığı savaş gemilerini teslim edecek
Fransa'nın Mısır'a sattığı "Mistral" tipi helikopter taşıyan savaş gemilerinden ilki bugün Saint-Nazaire Limanı'nda Mısırlı yetkililere teslim edilecek

Fransa'nın Mısır'a sattığı "Mistral" tipi helikopter taşıyan savaş gemilerinden ilki bugün Saint-Nazaire Limanı'nda Mısırlı yetkililere teslim edilecek.

Devir teslim töreni iki ülkenin genelkurmay başkanları tarafından gerçekleştirilecek. Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, çalışma yasa tasarısını protesto eden liman işçilerinin grevi yüzünden daha önce planlanmasına rağmen devir teslim törenine katılamayacağını açıkladı. Fransız bakan, devir teslim töreni için Fransa'ya gelen Mısırlı mevkidaşı Sedki Sobhi ile Paris'te görüşecek.

"Cemal Abdül Nasır" ismi verilen savaş gemisi devir teslim töreninin ardından Mısır'a doğru denize açılacak.

Rusya'nın sipariş ettiği ancak Ukrayna krizi nedeniyle Fransa'nın bu ülkeye satışını askıya aldığı iki savaş gemisi, 950 milyon avro karşılığında Mısır'a satılmıştı.

Mısır'a satılan ikinci savaş gemisi ise ağustosta denizde son eğitimler tamamlandıktan sonra eylül ayında Mısır donanmasına teslim edilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.