Fransa Savunma Bakanı Le Drian'ın Irak ziyareti

Fransa Savunma Bakanı Le Drian'ın Irak ziyareti
IKBY Başbakanı Barzani, Fransa Savunma Bakanı Le Drian ve beraberindeki askeri heyeti, Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul etti - Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada: - "Musul'u kurtarma operasyonu Kürdistan bölgesi için son derece hayati öneme

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ve beraberindeki askeri heyeti, Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul ettiği belirtildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme sırasında Irak ve Kürt bölgesinin son durumu, terör örgütü DAEŞ'e karşı yapılan savaş, Musul'u kurtarma operasyonu, bölgedeki iç göçmen ve sığınmacıların durumu, Erbil - Bağdat arasındaki ilişkilerin ele aldığı ifade edildi.

Yayımlanan açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Musul'u kurtarma operasyonu Kürdistan bölgesi için son derece hayati öneme haizdir. Güçlü ve net bir planın yanı sıra, operasyona katılacak güçlerin görev paylaşımı yapması halinde başarı elde edilecektir." dedi.

Görüşmede Peşmerge güçlerinin ihtiyaç ve eksikliklerinin ele alındığı ve bu konuda Barzani'nin Irak merkezi hükümetinin, Peşmerge güçlerine askeri ve mali destek vermesi gerekliliğine vurgu yaptığı kaydedildi.

Barzani'nin, Savunma Bakanı Le Drian'e Irak merkezi hükümetine verilen uluslararası askeri yardımların, Kürt bölgesinin payının verilmesi konusunda çaba sarf etmeleri talebinde bulunduğu aktarıldı.

IKBY Başbakanı Barzani, Kürt bölgesi ve halkı adına terör örgütü DAEŞ ile mücadelede kendilerine verilen destek ve yardımlardan dolayı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve hükümetine teşekkür ettiği de ifade edildi.

Fransa Savunma Bakanı Le Drian ise, Barzani'ye askeri yardımların Kürt bölgesine ulaştırılması konusunda çaba sarf edecekleri sözü vererek, konuyu Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, hükümet yetkilileri ve diğer uluslararası taraflara ileteceği, önümüzdeki Haziran ayı içerisinde de ülkesinin askeri yardımlarını Peşmerge güçlerine ulaştıracağı müjdesi verdiği belirtildi.

Kürt bölgesini tekrar ziyaret etme konusunda daha önce IKBY Başkanı Mesut Barzani'ye söz verdiğini hatırlatan Le Drian, "Erbil'de bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Ziyaretimin sebebi, Fransa'nın Peşmerge güçlerine destek verdiğini belirtmek içindir. Terör örgütü DAEŞ'in savaşı bizim de savaşımızdır. Peşmerge güçlerinin burada mücadele ettiği o teröristler, Fransa ve diğer ülkelerde intihar eylemleri düzenleyen aynı teröristlerdir." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.