Fransa Ttıp'ten Rahatsız

Fransa Ttıp'ten Rahatsız
Fransa Dış Ticaret Bakanı Fekl, Avrupa Birliği ile ABD arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı müzakelerinin (TTIP) sona ermesi gerektiğini söyledi

PARİS (AA) - Fransa Dış Ticaret Bakanı Mathias Fekl, Avrupa Birliği ile ABD arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) müzakelerinin sona ermesi gerektiğini söyledi.

RMC radyosuna konuşan Fekl, "Fransa olarak talebimiz, müzakerelerin açık ve net bir biçimde sonlandırılması. Bu müzakerelere artık Fransa'nın siyasi bir desteği yok." yorumunu yaptı.

Bakan Fekl, eylül sonunda Bratislava'da gerçekleşecek zirvede Fransa'nın talebini ileteceklerini belirterek, "Şu anda önemli bir karar aşamasındayız. Fransa adına Bratislava'da müzakerelerin durdurulmasını isteyeceğiz." ifadelerini kullandı.

TTIP, karşılıklı ticareti ve ekonomik büyümeyi artırmayı amaçlıyor. Görüşmeleri 2013 yılında başlayan TTIP kapsamında anlaşma sağlanması entegrasyonu artıracak, AB ve ABD piyasalarında şirketler daha rahat faaliyet gösterebilecek.

AB’de TTIP’in geçerli olması için üye ülkeler ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor.

ABD ve AB yetkilileri, görüşmelerin ABD Başkanı Barack Obama’nın başkanlığı döneminde neticelendirilmesini istiyor ancak ABD’de başkanlık seçimlerinin kasımda yapılacak olması ve Obama’nın Beyaz Saray’dan 20 Ocak’ta ayrılacak olması bu karmaşık anlaşmanın 2016 sonuna yetişmesini zorlaştırıyor.

Muhabir: Onur Usta

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.