Fransa ve Almanya dışişleri bakanları Nijer'de

Fransa ve Almanya dışişleri bakanları Nijer'de
Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault ve Alman mevkidaşı Steinmeier, terörle ve yasa dışı göçle mücadele eden Nijer'i tebrik etti

NIAMEY (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault ve Alman mevkidaşı Frank Walter Steinmeier, Nijerli yetkililerle terörle ve yasa dışı göçle mücadele konularını görüştü.

Ayrault, düzenlediği basın toplantısında, Nijer'de teröre ve yasa dışı göçe karşı verilen mücadeleden ve ülkenin kalkınması için gösterilen çabalardan etkilendiğini belirterek G5 Sahra ülkelerinin bu kapsamda yaptığı çalışmaları desteklediklerini açıkladı.

İlk defa Nijer'e resmi ziyaret gerçekleştiren Steinmeier, Batı Afrika'da güvenliği sağlamak ve ekonomik durumu düzeltmenin herkesin faydasına olacağına vurgu yaptı.

Nijer Dışişleri Bakanı İbrahim Yacoubou ise yasa dışı göçle mücadele için 1 milyar avroya yakın finansmana ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

Uluslararası Göç Örgütünün verilerine göre, 2015'te yaklaşık 100 bin göçmen Avrupa'ya ulaşma ümidiyle Nijer'den geçti. Nisan ayında ise haftada 11 bine yakın göçmen Libya'ya ulaşmak için Nijer çölünü aştı.

İki bakan önceki gün de Mali'deydi. Mali'nin başkenti Bamako'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayrault, "Hep beraber Mali ile dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Teröre karşı mücadelemizde G5 ülkelerine destek vermeliyiz." demişti. Ayrault, Fransa'nın ve Avrupa'nın terörle mücadelesinde Mali'yi desteklediğini hatırlatarak, "Terörizm barış anlaşmalarını, uzlaşmaları ve bir ülkenin sorunlarını çözmeye çalışmasını sevmiyor." ifadesini de kullanmıştı.

Burkina Faso, Mali, Moritanya, Nijer ve Çad'dan oluşan G5 Sahra ülkeleri, siyasi, kalkınma ve güvenlik konularında bölgesel iş birliğinin sağlanması amacıyla 17 Şubat 2014'te kuruldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.