Fransa'da 3 günlük yas ilan edildi

Fransa'da 3 günlük yas ilan edildi
Fransa'nın Nice kentinde dün gece 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması sırasında meydana gelen ve 84 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı dolayısıyla ülkede üç günlük yas ilan edildi

Fransa'nın Nice kentinde dün gece 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması sırasında meydana gelen ve 84 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı dolayısıyla ülkede üç günlük yas ilan edildi.

Yas ilanına ilişkin kararı Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın başkanlığında Elysee Sarayı'nda yapılan Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından açıkladı.

"Savaştayız" diyen Başbakan Valls, teröre boyun eğmeyeceklerini bildirdi.

Saldırının mağdurları ve yakınları için bütün devlet imkanlarını seferber ettiklerini anlatan Valls, Fransa'nın terörle yaşamak zorunda kalacağını ancak birlik olacağını vurguladı.

Paris Başsavcısı'nın konuyla ilgili terör soruşturması başlattığını anımsatan Valls, olayla ilgili detaylı açıklamayı başsavcının yapacağını kaydetti.

Dün gece olayın ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın 26 Temmuz'da sona erecek olağanüstü hal uygulamasının 3 ay daha uzatılacağını açıkladığını hatırlatan Valls, konuyla ilgili düzenlemenin salı günü meclise sunulacağını bildirdi.

ABD iki vatandaşının yaşamını yitirdiğini açıkladı
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Nice kentindeki saldırıda ölenlerin arasında ABD vatandaşlarının da bulunduğu yazılı açıklamayla duyurdu.

Açıklamasında, “Nice’te 14 Temmuz'daki saldırıda iki ABD vatandaşının hayatını kaybettiğini biliyoruz ve teyit ediyoruz.” ifadesini kullanan Kirby, ölenlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Kirby, şu aşamada hayatını kaybeden Amerikalılara ilişkin daha fazla bilgi paylaşamayacağını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.