Fransa'da 'Asrın Banka Skandalı'

Fransa'da 'Asrın Banka Skandalı'
Paris İstinaf Mahkemesi, Societe Generale Bankasının, kendisini yaklaşık 5 milyar avro zarara uğratmakla suçladığı eski banka çalışanı Jerome Kerviel'in 1 milyon avro ödemesine hükmetti

PARİS (AA) - Paris İstinaf Mahkemesi, Societe Generale Bankasının, kendisini yaklaşık 5 milyar avro zarara uğratmakla suçladığı eski banka çalışanı Jerome Kerviel'in 1 milyon avro ödemesine hükmetti.

Ülkenin ikinci büyük bankası Soicete Generale adına 2008 yılında borsada alım satım işlemcisi olarak görev yaptığı sırada bankaya 4,9 milyar avro zarar ettirdiği öne sürülen Jerome Kerviel 2010'da 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Paris Mahkemesi, "görevini kötüye kullanmak, sahtekarlık ve suistimal" suçlarından bankacıyı mahkum etmişti. Temyiz mahkemesi ise hapis cezasını onamış ancak zararın tamamının bankacı tarafından karşılanması ile ilgili hükmü bozmuştu.

Kerviel, duruşmalarda "banka yönetiminin yaptığı işlemlerden haberdar olduğunu" öne sürerek, suçsuz olduğunu iddia etmişti.

Uzun süre ülke dışında kaçak yaşayan ve 2014'de İtalya'dan Fransa'ya girdikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Jerome Kerviel, suçsuzluğunu anlatmak için "Bir Borsacının Anıları-Çarkın Dişlileri" isimli bir de kitap yazmıştı.

Jerome Kerviel, şartlı tahliye kapsamında yine 2014'de elektronik kelepçe takılarak serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.