Fransa'da Başörtülü Kadına Silahlı Saldırı

Fransa'da Başörtülü Kadına Silahlı Saldırı
Paris'in kuzeydoğu banliyösü Pantin'de silahlı saldırıya uğrayan Müslüman kadın öldü. Olayın İslamofobik bir saldırı olmasından şüpheleniliyor

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeydoğusundaki Müslümanların yoğun olarak yaşadığı banliyösü Pantin'de başörtülü bir kadının silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Le Parisien gazetesinin polis kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, dün gece geç saatlerde kimliği belirsiz bir kişi, Candale sokağından otomobiliyle geçen başörtülü Müslüman bir kadını öldürdü.

Haberde motosiklet kullanan saldırganın 30 yaşlarındaki kadını başından 5 kurşunla vurarak öldürdüğü belirtildi. Olayın İslamofobik bir saldırı olmasından şüpheleniliyor. Saldırıya ilişkin Bobigny Savcılığının adli soruşturma başlattığı bildirildi.

Fransa, İslamofobi ile Mücadele Derneğinden (CCIF) yapılan yazılı açıklamada, saldırıya ilişkin soruşturmada, suçun işlendiği yer ve başörtülü bir kadının hedef alınması gibi birçok faktör dikkate alınarak olayın İslamofobik karakterinin de göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi. Açıklamada saldırıya ilişkin görgü tanıklarına da bilgi paylaşımında bulunmaları konusunda çağrı yapıldı.

Muhabir: Onur Usta

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.