Fransa’da binden fazla gösterici sorgulandı

Fransa’da binden fazla gösterici sorgulandı
Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, ülkede büyük tartışma yaratan çalışma yasa tasarısına ilişkin protestolarda polis tarafından sorgulananların sayısının bini aştığını bildirdi

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, ülkede büyük tartışma yaratan çalışma yasa tasarısına ilişkin protestolarda polis tarafından sorgulananların sayısının bini aştığını bildirdi.

Saint- Etienne kentinde basın toplantısı düzenlenen Cazeneuve, "Son birkaç hafta içinde gösterilerde çıkan taşkınlıklar nedeniyle polis binden fazla kişiyi sorguladı, etrafı yıkıp döken, devlete karşı kin ve nefret hisleriyle hareket eden bu kişiler mahkeme önüne çıkıp yargının kararlı tutumuyla en ağır cezaları alacak." dedi.

Gösterilerde taşkınlık yapıp, güvenlik güçlerine saldıranları eleştiren Fransız bakan, polisin sağduyu ve büyük bir sorumlulukla görevini yerine getirdiğini söyledi.

Tartışmalı yasa tasarısı, bütün tepkilere rağmen dün mecliste kabul edilmişti. Tasarının, yasalaşması için senatoda da oylanması gerekiyor.

Fransa'da işsizliği düşürme ve istihdam piyasasında esneklik sağlama amacıyla hazırlanan çalışma yasası tasarısı, sendikalar tarafından "kazanılmış hakların geri alınması" olarak yorumlanıyor.

Tasarıya göre, günlük azami 10 saat olabilen çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.