Fransa'da bu yıl 101 kişi terör suçlarından tutuklandı

Fransa'da bu yıl 101 kişi terör suçlarından tutuklandı
Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve:- "Yılbaşından beri terörle bağlantılı suçlardan 101 kişi tutuklandı. 2013 yılından beri 15 planlı saldırı girişimi engellendi"- "Geçtiğimiz altı ay içerisinde Fransa sınırına gelen 33 milyon kişi güvenlik denetiminden geç

PARİS (AA) - Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Fransa'da yılbaşından beri terörle bağlantılı suçlardan 101 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Ebra medya grubunun gazetelerine açıklamalarda bulunan Cazeneuve, Fransız halkını korumak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini fakat tehdit düzeyinin halen çok yüksek olduğunu belirtti.

Cazeneuve, "Yılbaşından beri terörle bağlantılı suçlardan 101 kişi tutuklandı. 2013 yılından beri 15 planlı saldırı girişimi engellendi." ifadelerini kullandı.

Avrupa düzeyinde de Fransa'nın kazandırdığı ivmeyle terörün önlenmesi konusunda önemli gelişme kaydedildiğini dile getiren Cazeneuve, Avrupa Parlamentosunun PNR adı verilen yolcu uçuş bilgilerinin paylaşılmasını öngören kararının kapasitelerini artıracağını kaydetti.

Parlamento, geçtiğimiz ay kabul ettiği PNR kararında, havayollarının yolcu bilgilerini AB ülkeleri ile paylaşmasını kabul etmişti.

Cazeneuve, "Geçtiğimiz altı ay içerisinde Fransa sınırına gelen 33 milyon kişi güvenlik denetiminden geçirildi ve 17 bin 500 kişi ülkeye alınmadı." bilgisini verdi.

- EURO 2016

Haziran ayında başlayacak EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası gibi etkinliklerde alınabilecek güvenlik önlemleri ile ilgili soru üzerine Cazeneuve, "Olası en üst düzeyde güvenliği sağlamak için istisnai önlemler alınabilir." dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçtiğimiz yıl 7 Ocak'ta meydana gelen Charlie Hebdo saldırısında ve saldırının ardından devam eden olaylarda 17 kişi, 13 Kasım 2015'teki koordineli Paris saldırılarında ise 130 kişi hayatını kaybetmişti.

Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği 13 Kasım saldırılarının ardından olağanüstü hal ilan edilmiş ve 26 Temmuz'a kadar uzatılmıştı.

Türkiye'nin de katılacağı EURO 2016 çerçevesindeki maçlar, Fransa'nın 10 şehrindeki stadlarda 10 Haziran-10 Temmuz 2016 arasında yapılacak. Turnuvaya 24 ülke katılacak.

Olağanüstü hal, aynı zamanda 2-24 Temmuz arasında düzenlenecek Fransa Bisiklet Turu'nu da kapsıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.