Fransa’da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru
Savcılık, adaylardan Fillon hakkında adli soruşturma açılmasına karar verdi

PARİS (AA) - Fransa Ulusal Mali Suçlar Savcılığı, Cumhurbaşkanlığı seçimi için merkez sağ parti Cumhuriyetçilerden aday olan François Fillon hakkında adli soruşturma açılmasına karar verdi.

Konu ile ilgili ön soruşturmayı yürüten savcılık, bu akşam yaptığı yazılı açıklamada, üç sorgu hakiminin söz konusu adli soruşturmayı yürüteceğini bildirildi.

Yine aynı açıklamada, adli soruşturmanın, "kamu kaynaklarının kötüye kullanılması, kurumsal varlıkların suistimali, bu suçların gizlenmesi ile nüfuzu kötüye kullanma ve görev ihlali" suçlamasıyla açıldığı bildirildi.

Savcılık, geçen hafta Fillon’un eşi ve çocuklarıyla ilgili iddialara ilişkin açılan ön soruşturmada, Fillon'un talebine rağmen takipsizlik kararı alınmayacağına karar vermişti.

Savcılık, Fillon’un eşinin 8 yıl süreyle mecliste hiç çalışmadan “danışman” sıfatıyla 900 bin avro maaş aldığı ve siyasetçinin iki çocuğuna Senatoda iki yıl süreyle hiç çalışmadan yine “danışman” sıfatıyla 84 bin avro maaş ödendiği iddiaları üzerine ön soruşturma başlatmıştı.

Anketlerde cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı olarak gösterilen 62 yaşındaki eski başbakan Fillon’un, söz konusu soruşturmanın ardından popülaritesi oldukça düşerken yarışı kazanma ihtimali zayıflamıştı.

Son anketlere göre, nisan ve mayıs aylarında iki turlu yapılacak seçimlerde aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin Lideri Marine Le Pen yüzde 26 ile birinci, En Marche (Yürüyüş) hareketinin lideri eski Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron yüzde 23 ile ikinci, Fillon yüzde 18,5 ile üçüncü, Sosyalist Parti'nin adayı Benoit Hamon ise 14,5 ile dördüncü sırada yer alıyor.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.