Fransa'da Sanat Ve Spor Dünyasından Le Pen Karşıtı Çağrılar

Fransa'da Sanat Ve Spor Dünyasından Le Pen Karşıtı Çağrılar
Charlie Hebdo dergisi ile 35 Fransız yazar, Le Pen'e oy verilmemesi istedi- 60 Fransız sporcu da doğrudan Macron'un desteklenmesi çağrısı yaptı

PARİS (AA) - Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminde sanat ve spor dünyasından aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen karşıtı sesler yükseldi.

Fransa'da, 7 Ocak 2015'te merkezine düzenlenen saldırıda bazı çizerlerinin yaşamını yitirdiği karikatür dergisi Charlie Hebdo, ülkedeki cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda aşırı sağcı Le Pen'e oy verilmemesi çağrısı yaptı.

Derginin, "Riss" ismini kullanan editöryal bölümünün yazarı Laurent Sourisseau, bu haftaki sayıda, "Macron ve Le Pen arasında nasıl tereddüt gösterebiliriz ki?" sorusunu yöneltti.

Genelde oy kullanma konusunda derginin okurlarına yönlendirmede bulunmadığına işaret edilen yazıda, ancak Charlie Hebdo'nun değerlerinin her zaman Le Pen'in liderliğini yaptığı aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin tam tersi olduğu belirtildi.

Derginin genelde sadece karikatür yer alan kapağında ise bu sefer, "Bir karikatür yapmak gerçekten gerekli mi?" yazısı yer aldı.

Diğer taraftan tanınmış 35 Fransız yazar yayımladıkları ortak bildiride Le Pen karşıtı oy verilmesini istedi.

Fransa'da spor dünyasının 60 önemli ismi de imzaladıkları metinde Yürüyüş Hareketi Lideri Emmanuel Macron'un desteklenmesi çağrısı yaptı.

Fransız aktris Brigitte Bardot ise insan hakları savunucularının Macron'a oy vermemesini talep etti.

Kamuoyu yoklamalarında önde görünen Macron ile rakibi Le Pen arasında 7 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu oylamasında kazanan Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı olacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.