Fransa’da terör saldırısı: 80 ölü

Fransa’da terör saldırısı: 80 ölü
Fransa’nın güneyindeki Nice’de, kent merkezinde bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Saldırıda ölenlerin sayısının 80'e çıktığı bildirildi

Fransa’nın güneyindeki Nice’de, kent merkezinde bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Saldırıda ölenlerin sayısının 80’e çıktığı bildirildi.

BFM kanalı, 80 kişinin öldüğü saldırıda, 42 kişinin ise ağır yaralandığını duyurdu. Paris terörle mücadele savcılığının, saldırıyla ilgili soruşturma açtığı belirtildi. Ölümlerin önemli bir kısmının, kent merkezine kamyonla giren teröristin, 2 kilometre boyunca vatandaşları ezmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.

Havai fişeklerin atıldığı sırada ateş açıldı


BFM televizyon kanalına göre, kent merkezinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı.

Kutlamalar sırada havai fişeklerinin atıldığı sırada, kent merkezinde toplanan vatandaşların arasında dalan kamyonun şoförü daha sonra halkın üzerine ateş açtı. Valilik, halktan evlerinden dışarı çıkmamasını istedi.

"Saldırgan Tunus kökenli"


Saldırıyı düzenleyen kişinin polis tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Yerel Nice Matin gazetesi ise polisin etkisiz hale getirdiği saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğunu yazdı. Gazete, saldırganın Nice kentinde yaşadığını belirtti.

Kamyonda önemli miktarda bomba ve mühimmat ele geçirildi
Öte yandan saldırganın kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. Terör saldırısının ardından İçişleri Bakanlığında kriz merkezi kuruldu.

Hollande kriz merkezine gitti


Cumhurbaşkanı François Hollande, Avignon kentine yaptığı ziyaretin ardından Paris’e dönüşünde saldırı ile ilgili bilgi almak üzere kriz merkezine gitti.

Bu arada, Cumhurbaşkanı François Hollande, terör saldırılarıyla ilgili olarak Ulusal Savunma Konseyini bugün Elysee Sarayı'nda toplama kararı aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.