Fransız yazar, Çad'dan sınır dışı edildi

Fransız yazar, Çad'dan sınır dışı edildi
ENCEMINE (AA) - Çad Devlet Başkanı Idriss Deby'e muhalif Fransız yazar Thomas Dietrich'in sınır dışı edildiği bildirildi.İstihbarat yetkilisi Nanga Jonathan,...

ENCEMINE (AA) - Çad Devlet Başkanı Idriss Deby'e muhalif Fransız yazar Thomas Dietrich'in sınır dışı edildiği bildirildi.

İstihbarat yetkilisi Nanga Jonathan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır dışı edilen yazarın, Çad'a gitmek üzere vize başvurusunda bulunurken, ailesinin başkent Encemine'de yaşadığı yönünde beyanda bulunduğunu ancak araştırmalar sonucunda bunun doğru olmadığının belirlendiğini kaydetti.

Adının açıklanmasını istemeyen başka bir güvenlik yetkilisi de Afrika'ya ilişkin iki eseri bulunan Dietrich'in casus olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi. Fransız hükümeti ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Paris'ten Çad'a vize alamayan Dietrich'in cumartesi akşamı Kamerun'dan Çad'a ulaştığı, ülkeye ayak bastıktan birkaç saat sonra da göz altına alındığı belirtilmişti.

"Tumai Çocukları" adlı romanında Çad'da geçen bir hikayeyi kaleme alan yazar, geçen hafta sosyal paylaşım sitelerinde "Çad'a baskı uygulayan diktatörlüğü", "insan hakları ihlallerini" ve "devlet başkanının yeniden seçilmesine karşı çıkanların maruz kaldığı tehditleri" kınadığını ifade ederek Encemine'ye gideceğini açıklamıştı.

Ülkede 26 yıldır iktidarda olan Deby, eleştirilere rağmen 10 Nisan'da yapılan devlet başkanı seçiminde 13 adayla yarışmıştı. Uzmanlar, Deby'nin önde gittiğini savunsa da seçim sonuçlarına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı. Sonuçların bu hafta açıklanması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.