Ali Çelik

Ali Çelik

FUARLAR BEKLENTİYİ KARŞILAMADI

FUARLAR BEKLENTİYİ KARŞILAMADI

Güzel şehrimiz Konya’da son dönemlerde yoğun bir fuar programı vardı. Tarım Fuarı ile başlayan takvim şimdilerde Makine Fuarı ile devam ederken 11 Mayıs’ta başlayacak olan İnşaat Fuarı ile taçlanacak.

 

Bu tip fuarların kentimize çok büyük değer kattığı inancındayım. Fuar zamanı gelen ziyaretçilerin şehir otellerimizi doldurması, esnafımızdan alış veriş yapmaları tabii ki yüz güldürüyor. Aynı zamanda her fuar yeni pazarlara açılmanın en iyi yoludur. Bu yüzden şehrimizden ve diğer şehirlerden katılımcılarla dolup taşıyor. Firmalar yeni ürünlerini tanıtmak için birbiri ile yarışıyor ve hizmetlerini anlatıyorlar. Tabii ki bu tatlı rekabet her zaman kullanıcıya yarıyor.

 

Katıldığım fuarlarda katılımcılarla yaptığım sohbetlerde, genel kanı fuarlarımızın iyi tanıtılamadığı yönündeydi. Ayrıca İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yapılan fuarlara göre temizlik ve diğer iç hizmetlerin Konya’da eksik olduğunu düşünenlerin de sayısı bir hayli çok. En büyük şikayet yurt dışı katılımların azlığından yana oldu.

 

Şehrimiz imalat konusunda bir hayli önde ise fuarlarımızda önde olmalı. Fuara katılan Kobiler de, ziyaretçiler de her şekilde memnun kalmalı. Fuar alanımız bu kadar güzel ve elverişli iken hizmetlerimiz de bir o kadar güzel olmalı.

Bana göre fuarlarımıza daha çok yurt içi ve dışı katılımları sağlanmalı. Yurt genelinde tanıtımların daha iyi yapılması gerektiğiniz düşünüyorum. Tüm şehirlerden katılım olması katılımcıların en büyük isteğidir.

Fuarlarımızın daha iyi ve verimli olması için ve firmaların emeğinin karşılığını alabilmesi için, daha çok tanıtımı yapılan, yurt içi ve yurt dışı katılımların çok olduğu, iç hizmetlerin tam olarak yapıldığı organizasyonlarda buluşmak ümidiyle. . .

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Çelik Arşivi
SON YAZILAR