FUTBOL İKLİMİNDE BEŞİNCİ MEVSİM

FUTBOL İKLİMİNDE BEŞİNCİ MEVSİM
Geldiğinde herkes ne oluyoruz dedi. Böyle futbol, böyle sonuç mu olur derken, önce oyuncularını inandırdı. Takım olmanın, birlikte oynamanın, birbiri için oynamanın güzelliklerini keyfini öğretti.

Geldiğinde herkes ne oluyoruz dedi. Böyle futbol, böyle sonuç mu olur derken, önce oyuncularını inandırdı. Takım olmanın, birlikte oynamanın, birbiri için oynamanın güzelliklerini keyfini öğretti. Sonra taraftarın Kocaman hocası oldu. Veda zamanı gelip çattığında, tek tek kırılan rekorlar, 95 yılın en büyük kupası, gurur, mutluluk, hüzün ve yarım kalmış Kocaman bir hikâye Konya’da arda kalan… Yolun açık olsun hocam…

 

Yaklaşık 2,5 sezonda Konyaspor’un efsane teknik direktörü haline gelen Aykut Kocaman şehre Türkiye Kupası hediye ederek veda etti. Takımın başında bulunduğu süre içinde bambaşka bir spor duruşu olduğunu öğreten Kocaman, yeşil-beyaz bir hikâyenin baş aktörü oldu. Taraftarların sosyal medyada hakkında övgüler dolu veda mesajları yayınladığı Kocaman, Anadolu takımları için de başka bir futbol ikliminin mümkün olduğunu kanıtlayarak gitti.

ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Aykut Kocaman’dan önce ligde zor zamanlar geçiren ve asansör takım olmaktan bir türlü kurtulamayan Atiker Konyaspor, Aykut Kocaman’ın gelmesiyle adeta kaderi yeniden yazıldı. Kocaman’ın geldiği ilk sezonda iyi bir çıkış yakalayan yeşil-beyazlı takım, bu performansıyla gelecek başarıların da sinyalini vermişti. Kocaman’ın teknik direktörlük görevine getirildiği 2014-2015 sezonunda Anadolu Kartalı, ligi 8. sırada bitirdi. 2015-2016 sezonunda ise takımının başarılı sonuçlara imza atmasını sağlayan Kocaman, tarihinde ilk kez ligi 3. tamamlayarak yeşil-beyazlıları yine ilk kez UEFA Avrupa Ligi’ne taşıdı.

KUPAYI ALDI, VEDA ETTİ

2016-2017 sezonuna üç kulvarda başlamasıyla ligde istediğini gerçekleştiremeyen Aykut Kocaman’ın ekibi, buna rağmen kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı müzesine götürme başarısını gösterdi. Kocaman, Konyaspor’un 95 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandırarak kupayla veda etti. 

EN İSTİKRARLISI OLDU

Deneyimli teknik adam, Konyaspor tarihinin en istikrarlı teknik adamı oldu. Yeşil-beyazlıların başında 3 sezona 95 lig, 32 de Türkiye Kupası maçına çıkan Kocaman, Konyaspor tarihinin de en istikrarlı ismi oldu.

KOCAMAN’LA REKORLAR KIRILDI

Aykut Kocaman, yeşil-beyazlı kulübün tarihine geçen başarılı sonuçlara imza attı. 2015-2016 sezonunda ligi 3. bitirerek, kulüp tarihinin en iyi derecesini elde eden Kocaman yönetimindeki ekip, aynı sezon 66 puan topladı ve en yüksek puanı kazandı. Ligde geçen sezon 19 galibiyet alan Kocaman’ın öğrencileri, 26 yıl sonra 14 galibiyetle sezonunu geri bırakarak, kulüp rekorunu kırdı. Yine geçen yıl yeşil-beyazlıların ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etmesini sağlayan deneyimli teknik adam, 2016-2017 sezonunda ise kulübün 95 yıllık tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazanmasını sağladı. Kazandığı kupa ile yeniden Avrupa kupalarına katılacak Konyaspor, yine kulüp tarihinde ilk defa iki kez üst üste UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmiş olacak.

DUYGUSAL VEDA

Spor Toto Süper Lig’in son maçını deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Atiker Konyaspor, Aykut Kocaman önderliğinde son kez sahaya çıktı. Mücadeleyi 2-1 kaybeden yeşil-beyazlılar, maçın ardından da duygusal anlar yaşadı. Son kez yemekte bir araya gelen takım, Kocaman’a veda ederken futbolcuların duygu dolu anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı. Futbolcular, Aykut Kocaman efsanesine en güzel anılarla veda etmiş oldu.

HATIRAN YETER

Aykut Kocaman’ın takımdan ayrılması resmiyet kazanırken, yeşil-beyazlı taraftarlar da Kocaman’a duygusal mesajlarla veda etti. Sosyal medyada hatıran yeter mesajlarıyla Kocaman’a sevgilerini ifade eden taraftarlar, Kocaman’ın takıma kattığı her şey için müteşekkir oldular. (Seda Erciş)

manset-(2)-003.jpgmanset-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.