Futbol: Spor Toto Süper Lig

Futbol: Spor Toto Süper Lig
Bursaspor: 1 - Galatasaray: 0 (İlk yarı)

 

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye

Hakemler: Fırat Aydınus, Bülent Gökçü, Yusuf Bozdoğan

Bursaspor: Harun Tekin, Hosogai, Şamil Çinaz, Sivok, Aziz Eraltay, Cem Paul Karacan, Faty, Stoch, Batalla, Necid, Kubilay Kanatsızkuş

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Denayer, Hakan Balta, Carole, Emre Çolak, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Podolski, Olcan Adın, Umut Bulut

Gol: Dk. 35 Sivok (Bursaspor)

Sarı kart: Dk. 45 Podolski (Galatasaray)

 

BURSA (AA) - Spor Toto Süper Lig'de oynanan maçta Bursaspor, Galatasaray karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

7. dakikada Olcay Adın'ın orta alandan gönderdiği pasta hareketlenen Yasin Öztekin, ceza sahası dışına çıkan kaleci Harun Tekin'i de çalımladı. Daha sonra sağ çaprazdan ceza sahasına giren ve Bursaspor defansının müdahalesiyle açısı kapanan Yasin Öztekin'in çaprazdan şutunda, top yan ağlarda kaldı.

12. dakikada Bursaspor atağında Cem Paul Karacan'ın ceza sahası dışında, yaklaşık 25 metre mesafeden sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

15. dakikada Galatasaray atağında Selçuk İnan'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Sabri Sarıoğlu, topa sert vurdu. Kalesini zamanında terk eden ve rakibinin açısını kapatan kaleci Harun Tekin, meşin yuvarlağı ayaklarıyla çeldi.

21. dakikada Stoch'un ceza sahası dışından sert şutunda, top yandan az farkla auta çıktı.

30. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Batalla ile yaptığı duvar pasıyla ceza sahasına giren Aziz Eraltay, topu arka direğe ortaladı. O bölgeye hareketlenen Kubilay Kanatsızkuş'un boş pozisyonda yaptığı kötü vuruşta, top üstten dışarı çıktı.

31. dakikada Galatasaray'dan Denayer'in sert geri pasında Muslera'nın ıskaladığı top, direğin hemen yanından auta gitti.

35. dakikada Bursaspor öne geçti. Sağ kanattan çizgiye kadar inen Batalla'nın içeri çıkardığı topu, Sivok altıpas çizgisi üzerinde yaptığı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 1-0.

41. dakikada Bursaspor ikinci gole çok yaklaştı. Necid'in ara pasıyla ceza sahasına giren Stoch, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı anda topa yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak, direğin dibinden auta çıktı.

Bursaspor, maçın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.