Futbol turnuvası

Futbol turnuvası
Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun futbol turnuvası başladı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel, Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun futbol turnuvası başladı.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda düzenlenen turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada böyle bir ortamda bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun turnuvasını buradan önceki görev yerlerinde de yaptığını dile getiren Kaya, "Burada da devam ettiriyorum. Gittiğim her yerde bu turnuvayı düzenliyorum. Bu yıl burada ikincisini yapıyoruz ve geleneksel hale getirdik." dedi.

Şehitlerin ölmeyeceğini belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Şehitler ölmez, biz de onun ölmediğini göstermek istiyoruz. 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler ama siz bilmezsiniz' ayetinde olduğu gibi biz şehide bu şekilde bakmaktayız. Yargı şehitlerimizde var. Onları unutmamak, unutturmamak adına bu tür etkinlikleri yaparak biz onların adını yaşatmak istiyoruz. Şehidimizin ailesi ile devamlı irtibat içindeyim. Bu turnuvayı biliyorlar. O kadar mutlu oluyorlar ki, bir nebze de olsa acıları azalıyor."

Bu tür etkinliklerin kaynaşmaya vesile olduğunu kaydeden Kaya, "Bu tür etkinlikler bizlerin kaynaşmasına, birleşmesine ve bir araya gelmesine vesile oluyor. Şehidimiz bizleri bir araya getiriyor. İnşallah onun bize bırakmış olduğu bu ülkeye layık oluruz." diye konuştu.

Dostluğun önemine değinen Kaya, "Turnuvamız inşallah dostluk çerçevesinde gerçekleşir. Birinci önceliğimiz centilmenlik olacak. Şehidimizin ruhunu incitmemek için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Okunan duanın ardından Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Başsavcı Kaya karşılıklı kaleye geçerek birbirlerine şut çektiler.

8 takımın katıldığı turnuva, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çankırı Barosu takımlarının maçıyla başladı.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.