"Futbolcu Olma Hayali"yle Köyden Yeşil Sahalara İndiler

"Futbolcu Olma Hayali"yle Köyden Yeşil Sahalara İndiler
Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi'nde görev yapan, daha önce müzik ve sporla 50'nin üzerinde köy çocuğunu okullu yapan beden eğitimi öğretmeni Sepil, "Köyden İndim Yeşil Sahalara" kampanyasıyla ilçenin köylerinden 20 çocuğun "futbolcu olm

ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Erzurum'un Çat ilçesinde, köy çocuklarını müzik ve sporla okula kazandıran beden eğitimi öğretmeni Yasin Sepil, yetenekli köy çocuklarını profesyonel futbolcu yapmak için yeşil sahalarla buluşturarak farklı bir projeye imza attı.

Çat ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi'nde görev yapan, daha önce müzik ve sporla 50'nin üzerinde köy çocuğunu okula kazandıran beden eğitimi öğretmeni Sepil, bu kez başlattığı "Köyden İndim Yeşil Sahalara" kampanyasıyla ilçeye bağlı köylerdeki yetenekli 20 öğrenciyi krampon giydirerek yeşil sahalara çıkardı.

Köy çocukları için yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle gönüllerde taht kuran genç öğretmen, bu defa yetenekli köy çocuklarını Türk futboluna kazandırmak için kolları sıvayarak Kaymakamlığın da desteğiyle futbol okulu açtı.

- Esnafın desteğiyle malzeme temin etti

Futbol okuluna başvuran yaklaşık 120 öğrenciyi yetenek testinden geçiren Sepil, belirlediği 20 öğrenci için ilk olarak Kaymakamlık ve ilçe esnafının desteğiyle krampon, eşofman, futbol topu ve antrenman malzemesi temin etti.

Tüm zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlamanın uğraşını veren genç öğretmen Sepil, son zilin çalmasıyla öğrencilere ovada idman yaptırıyor.

Daha sonra öğrencileriyle bir kısmı heyelan nedeniyle göçen sentetik çim sahaya geçen Sepil, zorlu koşullara rağmen yeşil sahalarda öğrencilerine futbolun tüm inceliklerini öğretiyor.

- İdman sonunda öğrencilere müzik ziyafeti veriyor

Öğrencileri yetiştirerek profesyonel futbol takımlarına transfer etmek isteyen genç öğretmen, moral ve motivasyonlarını en üst seviyede tutabilmek için de idman sonunda gitarla öğrencilerine birbirinden güzel türküler seslendiriyor ve idmandan mutlu ayrılmalarını sağlıyor.

- "Hayallerine rehber olmak istiyorum"

Sepil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Köyden İndim Yeşil Sahalara" kampanyasıyla köy çocuklarını yeşil sahalarla buluşturduğunu belirtti.

Futbolun taktik ve teknik anlamda her yönünü çocuklara öğretip onları kazanmaya çalıştığını ifade eden Sepil, şöyle konuştu:

"Çocukları ilk projemde müzik ve sporla okula kazandırmaya çalışmıştım. Şimdi de müzik ve futbolla kazanmaya çalışıyorum. Buradaki gençliğin buna ihtiyacı olduğunu düşündüm ve böyle bir proje başlattım. Eğer geliştirebilirsek büyük kulüplerle iletişime geçip, hayallerine rehber olmak istiyorum. Gençlerimize manevi değerlerimizi, vatan millet bilincini aşılamaya çalışıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda mücadelemizle varız. Elimden geldiğinin fazlasını yaparak çocuklarımızı Türk futboluna kazanmaya çalışacağım."

- Futbol eğitimi için "okul şartı" koydu

Sepil, takıma aldığı öğrenciler arasında okula devam etmeyenler olduğuna işaret ederek öğrencilere futbol eğitimi için "okul şartı" koyduğunu dile getirdi.

Çocukların, futbolu çok sevdiği için okula devam etmeye karar verdiğine değinen Sepil, şunları söyledi:

"Biz bu öğrencilerimizi kazandık. Hem okula gidiyorlar hem de okuldan çıktıktan sonra çalışmalarımıza devam ediyorlar. Daha önce böyle bir aktivite, sportif bir faaliyet olmadığı için çocuklarımız başka köylere çoban olarak gidiyorlardı. Çocuğun aslında var olan bir yeteneği kayboluyordu. Biz de futbola yeteneği olan öğrencilerin aileleriyle görüştük ve olumlu sonuç aldık. Çocuklar mutlu oldu. Biz de mutlu olduk."

- Berber çırağı da var çoban da

Öğrencilerden Aytekin Özer ise futbol okuluna başlamadan önce okula gitmediğini aktararak "Önceden böyle bir imkanımız yoktu, berberde çırak olarak çalışıyordum. Okula da gitmek istemiyordum. Yasin hocamız böyle bir etkinliğe bizi dahil etti. Futbola devam etmek için okul şartı koydu. Futbolu çok seviyordum o nedenle okula da başladım. Futbolla okulu sevmeye başladım."

Öğrencilerden Serkan Çötoğlu da daha önce köyde hayvanlarla uğraştığı için okulunu aksattığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Köyde babamla hayvanlara bakıyordum. Yasin hocamın sayesinde futbola başvurdum. Bu beni çok sevindirdi. Futbol oynamak benim için çok güzel bir şey. Yasin hocayla daha ileriye gitmek istiyorum. Okulu daha önce sevmiyordum ama Yasin hocam futbol için okul şartı koydu. Ben de bu şekil okula severek gitmeye başladım."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.