Futbolcular Demokrasi İçin Sahaya Çıktı

Futbolcular Demokrasi İçin Sahaya Çıktı
İzmir kulüplerinin futbolcularından kurulu karma takımlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto amacıyla düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Kupası"nda karşılaştı

İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfının (İZVAK), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto amacıyla düzenlediği "15 Temmuz Demokrasi Kupası" etkinliği, İzmir Atatürk Stadı'nda gerçekleştirildi.

Organizasyona destek veren İzmirliler, tribünlerde Türk bayraklarıyla yer aldı. Taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak, FETÖ'nün darbe girişimini ve terör olaylarını protesto etti.

Her iki yarıda farklı 11'lerin mücadele ettiği ve farklı teknik direktörlerin yönettiği takımlardaki futbolcular, maç öncesi ısınmaya, üzerinde ay-yıldızlı Türkiye haritası yer alan tişörtlerle çıktı.

Altay, Altınordu, Göztepe, İzmirspor ve Karşıyaka'dan futbolcuların yer aldığı maçta, beyaz takımın başında Altay Teknik Direktörü Serdar Sabuncu ile Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, kırmızı takım başında ise Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk ile Karşıyaka Teknik Direktörü Soner Tolungüç bulundu.

Kazanan beyaz takım oldu
Karşılaşmaya 7. dakikada Bartu Umut'un golüyle başlayan beyaz takım, 24. dakikada Kone ve 32. dakikada Fatih Kuruçuk'un golleriyle farkı 3'e çıkardı.

İlk yarıyı 3-0 üstün tamamlayan beyaz takım, 82. dakikada Serhat Kot'la bir gol daha bularak müsabakayı 4-0 kazandı.

Maçtan sonra organizasyona katılan kulüplere kupa, etkinliğe destek verenlere de plaket takdim edildi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.