Futboldan atletizme geçti, Avrupa şampiyonu oldu

Futboldan atletizme geçti, Avrupa şampiyonu oldu
İşitme Engelliler Avrupa maraton şampiyonu, milli sporcu Karakülah, 2017 yılında 23'üncüsü Samsun'da düzenlenecek Deafolimpik Oyunları'nda (İşitme Engelliler Olimpiyatı) altın madalya hedefliyor

İşitme Engelliler Avrupa maraton şampiyonu, milli sporcu Önder Karakülah, 2017 yılında 23'üncüsü Samsun'da düzenlenecek Deafolimpik Oyunları'nda (İşitme Engelliler Olimpiyatı) altın madalya hedefliyor.

14 yıl önce futbolla başladığı spor hayatına 6 senedir atletizm branşında devam eden Karakülah, geçen yıl Polonya'da gerçekleştirilen 1. Avrupa İşitme Engelliler Maraton Şampiyonası'ndaki 42 kilometrelik yarış sonunda 2 saat 40 dakikalık derecesiyle altın madalya kazandı.

Şimdilerde rotasını, antrenörü Salih Öztürk gözetiminde "İşitme Engelliler Olimpiyatı" olarak bilinen 23. Deafolimpik Oyunları'na çeviren Önder Karakülah, işaret diliyle hedeflerini anlattı.

"Hedefim 2017 Olimpiyatları'nda İstiklal Marşı'nı okutmak"
"Hedefim, 2017 Olimpiyatları'nda İstiklal Marşı'nı okutmak." diyen Karakülah, şunları kaydetti:

"Çok çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Deafolimpik Oyunları hazırlıklarımız sıkı şekilde devam ediyor. Spor hayatım futbolla başladı. Daha sonra atletizmde kendimi daha özgür hissettiğimi fark ettim. 2010 yılından bu yana da atletizm branşında spor yaşamıma devam ediyorum. Olimpiyatlar sonrası aktif sporculuk hayatıma son vermeyi planlıyorum. Bu noktada kariyerimi olimpiyatlarda birincilik kürsüsünde tamamlamak istiyorum. Bu hedefe kilitlendim."

Deafolimpik Oyunları hazırlıkları
İşitme Engelliler Milli Takımı Antrenörü Salih Öztürk ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Deafolimpik Oyunları hazırlıklarının Ankara ve Antalya'daki kamplarla devam ettiğini belirtti.

Önder Karakülah ile Polonya'daki organizasyonda 4x400 bayrak takımı olarak Avrupa üçüncüsü olup bronz madalya kazanan milli sporcular Şükrü Çetinkaya, Yasin Süzen, ikiz kardeşler Hasan Baydaş, Hüseyin Baydaş ve Serdar Ortaç'ın da İşitme Engelliler Oyunları'na hazırlandığını bildiren Salih Öztürk, işitme engellilerde atlet sayısını artırmayı hedeflediklerini anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.