Füze bileşeni üreten Fransız şirket hakkında suç duyurusu

Füze bileşeni üreten Fransız şirket hakkında suç duyurusu
İsrail’in Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" operasyonu sırasında 3 çocuğu öldürülen Filistinli aile, saldırıda kullanılan füze bileşenleri üreten Fransız şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu

İsrail’in 2014 yılında Gazze’de bir eve düzenlediği saldırıda kullandığı füzelerde bir Fransız şirketinin ürettiği bileşenlerin tespit edilmesi, saldırılarda 3 çocuğu öldürülen aileyi harekete geçirdi.

Fransa basınında yer alan bilgilere göre, Gazzeli bir aile, Fransız şirketi Exxelia Technologies’in ürettiği bileşenlerin İsrail’in fırlattığı füzelerde kullanıldığının tespit edildiğini savunarak şirket hakkında "taksirle adam öldürdüğü ve savaş suçuna ortaklık ettiği" iddiasıyla Paris'te suç duyurusunda bulundu.

İsrail’in 17 Temmuz 2014’te fırlattığı füzenin evlerine isabet ettiğini ve evde bulunan 3 çocuğun hayatını kaybettiğini, ikisinin de ağır yaralandığını belirten aile, saldırı sonrası kalıntıların uluslararası uzmanlara teslim edildiğini, yapılan incelemeler sonrası füzenin bir Fransız şirketi tarafından imal edilen bileşenlere sahip olduğunun anlaşıldığını açıkladı.

Saldırı sırasında ve normal zamanlarda evde asla askeri bir hedefin olmadığını, tamamen sivillerin hedef alındığını belirten aile, İsrail’in bir eve saldırarak savaş suçu işlediğini, dolayısıyla Fransız şirketin de buna katkıda bulunduğunu savundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.