G20'de Yenilikçi Ekonomik Büyüme Ve Kapsayıcı Kalkınma Vurgusu

G20'de Yenilikçi Ekonomik Büyüme Ve Kapsayıcı Kalkınma Vurgusu
G20 Liderler Zirvesi'nin açılış oturumunda, yenilikçi ekonomik büyüme ve kapsayıcı kalkınma vurgusu yapıldı

HANGCOU (AA) - Çin'in Hangcou kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin "Politika Eşgüdümünün Güçlendirilmesi ve Büyüme İçin Yeni Bir Yol" başlıklı açılış oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üye ülke devlet ve hükümet başkanları ile konuk ülke liderleri katıldı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, zirvenin açılış oturumunda yaptığı konuşmada, geçen yıl Antalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen zirvenin son derece başarılı olduğunu belirterek, "Geçen seneki dönem başkanı Türkiye'ye zirvenin düzenlenmesinde gösterdiği olağanüstü çalışma ve süreç içerisindeki yapıcı katkısı için teşekkür ederim." dedi.

"Global ekonomiyi ilgilendiren başlıklar masaya yatırılacak"
Türkiye'nin "kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınma" başlığını geçen yıl kasım ayında Antalya'da yapılan zirvenin ana teması olarak belirleyerek "kapsayıcılık, uygulama ve yatırım" başlıklarında önemli sonuçlar elde ettiğini hatırlatan Şi, Türkiye dönem başkanlığındaki G20 çerçevesinde yapılan tüm çalışmaları yapıcı şekilde değerlendirdiklerini vurguladı.

Şi, Hangcou'da ev sahipliği yaptıkları G20 toplantıları süresince "makroekonomik politika eşgüdümünü güçlendirme, yenilikçi ekonomik büyüme, daha verimli küresel ekonomik ve finansal yönetim, güçlü uluslararası ticaret ve yatırım, kapsayıcı kalkınma gibi global ekonomiyi ilgilendiren başlıkların masaya yatırılacağını" söyledi.

Ülkelere ticaret ve yatırımlarını artırma çağrısı yapan Şi, zirvenin güçlü, sürdürülebilir, kapsayıcı ve dengeli bir küresel kalkınma için yol açmasını umduğunu ifade etti.

Zirve'nin ana temasını "yenilikçi, canlandırılmış, bağlantılı ve kapsayıcı dünya ekonomisi"
Çin'in dönem başkanlığındaki G20 Hangcou Liderler Zirvesi'nin ana temasını "yenilikçi, canlandırılmış, bağlantılı ve kapsayıcı dünya ekonomisi" başlıkları oluşturuyor. Zirveye dünyanın en gelişmiş ekonomilerine sahip G20 ülkeleriyle, ev sahibi Çin'in davet ettiği Çad, Mısır, Kazakistan, Laos, Senegal, Singapur, İspanya ve Tayland da katılıyor.

İki gün sürecek toplantılarda ekonomi başlıklarının yanı sıra zirve kapsamında bir araya gelen ülke liderlerinin yapacağı ikili görüşmelerde küresel ve bölgesel siyasi konuların gündemde olması bekleniyor. Zirve, kapanış töreninin ve G20 dönem başkanlığını Almanya'ya devredecek Çin’in Devlet Başkanı Şi Cinping'in basın toplantısının ardından yarın sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.