Gadir-i Hum Bayramı Kutlanıyor

Gadir-i Hum Bayramı Kutlanıyor
Hazreti Muhammed'in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı, Hatay'da kutlandı

 Hazreti Muhammed'in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı, Hatay'da kutlandı.
Bayramı kutlayanlar, sabahın erken saatinde türbeleri ziyaret ederek dua etti, tütsü yakıp, barış, huzur ve kardeşlik için dileklerde bulundu.Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla kurbanlar kesildi, buğday ve etle kazanlarda pişirilen ve herkesin bir parça katkı sunduğu "Hirisi" pişirilerek başta dar gelirliler olmak üzere vatandaşlara dağıtıldı.
Bayram nedeniyle kentteki birçok esnaf iş yerini açmadı.
Kurban kesenlerden Sami Şahutoğlu, Gadir-i Hum Bayramı'nın barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunarak, bugün çok erken saatte kalkarak ibadetlerini yaptıklarını ve daha sonra hirisi kazanlarının kaynamaya başladığını söyledi.Yapılan yemeği herkese dağıttıklarını belirten Şahutoğlu, bayram geleneğinin gelecek kuşaklara aktarılması temennisinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.