'Galatasaray Bu Şekilde Devam Edemez'

'Galatasaray Bu Şekilde Devam Edemez'
Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, kulübün içinde bulunduğu borç ve faiz sarmalından çıkması gerektiğini belirterek, "Galatasaray bu şekilde devam edemez." dedi

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün içinde bulunduğu borç ve faiz sarmalından çıkması gerektiğini belirterek, bu anlamda Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi için yaptıkları anlaşmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Dursun Özbek, kulübün, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen ekim ayı olağan divan kurulu toplantısında, Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi için 22 Ekim Cumartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurulla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Galatasaray'ın mali bağımsızlığının sağlanması gerektiğini dile getiren Özbek, şunları kaydetti:

"Son verilere bakıldığında Galatasaray'ın borcu 1,5 milyar lira seviyesine gelmiş, yani 500 milyon dolar borcu var. Bunun 230 milyon doları finansman kuruluşlarınadır. Galatasaray'ın bu borç ve faiz sarmalından çıkması gerekiyor. Her sene 40 milyon avro civarında ödenen faiz ve kur farkını ben sizin görüşünüze sunuyorum. Bu tip köklü kuruluşları dibinden sallamaya yeter mi yetmez mi? Galatasaray'ın esas işi sporda başarılı olmak. Sporu hem kendi hem de Türkiye nezdinde en başarılı şekilde uygulamak, gençlere yönelik faaliyetlerde bulunmak ve başarıdan başarıya koşmaktır. Mali bağımsızlığı çok önemsiyorum. 22 Ekim'de yapılacak genel kurulun esasında da bu yatıyor, çünkü Galatasaray bu şekilde devam edemez."

"Burada iki nizami sahamız var. Bir sahada takım antrenman yapıyor, diğerinde de yaş grupları maç yapıyor. Altyapının diğer yaş grupları ebatları uygun olmayan yarım sahalarda çalışıyor. A takım her gün aynı sahada antrenman yaptığı için saha çabuk bozuluyor ve sakatlıklara neden oluyor. Sinan Gümüş ve Cavanda'nın sakatlıkları bu yüzdendir. Asgari 8 sahaya ihtiyacımız var. Maalesef bunu burada uygulamamız mümkün değil. Emlak Konut ile yaptığımız görüşmede oradaki kullanım hakları karşılığında Türk Telekom Arena'ya yakın konumda, tesis yapmak amacıyla arazi talep ettik. Buradaki yerlerimizin takası olarak çok güzel ve büyük bir araziyi Galatasaray'a kazandıracağız. Florya'daki projenin getirisinin 200 milyon dolar civarında olması bekleniyor."

Muhabir. Ercan Çakar

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.