Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ertelenmesi

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ertelenmesi
Derbinin ertelenme kararının ardından statta bulunan taraftarlar dışarı çıkarıldı

İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin güvenlik gerekçesiyle önce seyircisiz oynatılması kararı verilmesi, sonrasında ise ertelenmesinin ardından, statta bulunan taraftarlar dışarı çıkarıldı.

Maçın seyircisiz oynanacağının ilan edilmesinin ardından, Türk Telekom Arena'da yerlerini alan taraftarların dışarı çıkmaları istendi.

Bu uyarının ardından taraftarlar bir süre yerlerinden ayrılmak istemezken, daha sonra araya giren güvenlik güçleri, tüm tribünlerin boşaltılmasını sağladı. Bu esnada bazı taraftarlar ile güvenlik görevlileri arasında gerginlikler de yaşandı.

Yaşanan durumu protesto ederek tribünden atlayıp sahaya giren bir taraftar da çıkarıldı. Galatasaray taraftarları, sarı-kırmızılı yönetim aleyhine tezahüratlarda bulundu.

Taraftarların tepkileri üzerine statta yeniden anons yapılırken, İstanbul Valiliği'nin kararıyla ve güvenlik gerekçesiyle müsabakanın seyircisiz oynanacağı tekrarlanıp, sakin bir şekilde tribünlerin boşaltılması istendi.

Stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri, taraftarları bölgeden uzaklaştırmak için çaba sarf etti.

Öte yandan, stat çevresinde polis helikopterinin sürekli uçuş yapması dikkati çekti.

Müsabakanın ertelendiğinin ilan edilmesinin ardından ise tüm taraftarlar stat çevresinden uzaklaşmaya başladı. Hiçbir kişi ve aracın stat bölgesine girişine izin verilmedi.


- Takımlar gelmedi


Güvenlik gerekçesiyle oynanamayan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi iki takım da stada gelmedi.

Sarı-lacivertliler Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nden, Galatasaray takımı ise Florya Metin Oktay Tesisleri'nden hiç ayrılmadı.

Erteleme kararının ilan edilmesinin ardından ise oyunculara evlerine gitme izni verildiği bildirildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.