Galatasaray HDI Sigorta gençlerden umutlu

Galatasaray HDI Sigorta gençlerden umutlu
Galatasaray HDI Sigorta Antrenörü Özbey:- "Önümüzdeki yıllarda Galatasaray forması giyecek çocukları bugünden sahada görmek bizi mutlu ediyor"- "Erkekler voleybolda fiziğimizi geliştirmemiz gerekiyor"


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Erkekler Voleybol 1. Lig'de sezonu 6. tamamlayan Galatasaray HDI Sigorta'nın antrenörü Nedim Özbey, "Önümüzdeki yıllarda Galatasaray forması giyecek çocukları bugünden sahada görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Erkekler Voleybol 1. Lig'de ilk etabı 27 puanla 7. sırada tamamladıktan sonra İzmir'de klasman etabında Maliye Milli Piyango'yu geride bırakan Galatasaray HDI Sigorta, klasman etabını Ziraat Bankası'nın arkasında 13 puanla 2. bitirdi.

Avrupa'da CEV Kupası'nda başladığı mücadelede ilk turda altın set sonucunda Romanya'nın Volei Municipal takımına elenen sarı-kırmızılı ekip, yoluna devam ettiği Challenge Kupası'na da 4. turda İtalyan ekibi Caldezonia'ya yenilerek veda etti.

Galatasaray HDI Sigorta Antrenörü Nedim Özbey, sezon başından itibaren yaşadıkları şanssızlıklar nedeniyle takım çıkarmakta zorlandıklarını söyledi.

Klasman etabındaki Ziraat Bankası maçında genç takımdan 6 oyuncu ile mücadele ettiklerini kaydeden Özbey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bizim için övünç meselesi, iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünebiliriz. Çok sakatlık yaşadık. 9 sakatlık bir takımda... Futbol takımında yok o kadar sakatlık. Önümüzdeki yıllarda Galatasaray forması giyecek çocukları bugünden sahada görmek bizi mutlu ediyor. Seneye daha iyi olacağını düşünüyorum."


- Lig statüsü

Özbey, ligde normal sezonun ardından play-off'u 8 takımın oynadığını hatırlatarak, "Bu sene Olimpiyat elemeleri için ligleri bir an evvel bitirmek gerekiyordu. En doğrusu, birinci ile sekizincinin, ikinci ile yedincinin birbirleriyle yaptığı karşılaşmalar. Orada mücadele oluyor, burada bazı şeyler belli, pek mücadele olmuyor ancak milli takım için de bazı şeylere katlanmamız gerekiyor" diye görüş belirtti.


- Milli takımlar

Türk erkek voleybolunda oyuncuların fiziklerini geliştirmesi gerektiğini kaydeden Özbey, şöyle konuştu:

"Erkek Milli takımlarında en uzun süre antrenörlük yapmış biri olarak, en başarılı olduğumu da söylüyorum, mütevazı değilim bu konuda. Fiziğimizi geliştirmemiz gerekiyor, fizik olarak çok düşüğüz. Çok kısa boylu, fiziksiz oyunlardan kurulu bir yapımız var ama aşağıdan gelen, iyi çalışan Türk çocukları var. Altyapı antrenörlerimiz var ve iyi adamlar çıkarıyorlar. Onları yukarıda birleştirebilirsek uzun değil ama kısa zaman içinde erkek voleybolunda eskisi gibi bir 'efeler'i yaratma potansiyeli doğacak diye düşünüyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.