Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: Şampiyonluğun En Kuvvetli Adayıyız

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: Şampiyonluğun En Kuvvetli Adayıyız
Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun en kuvvetli adayı olduklarını söyledi

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun en kuvvetli adayı olduklarını söyledi.

Özbek, sarı-kırmızılı kulübün, futbol takımının forma kol reklamı için Akçalı Boya AŞ'nin markası Permolit Boya ile Türk Telekom Arena'da yaptığı sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray'ın her zaman şampiyonluğun en büyük favorilerinden olduğunu anlatan Özbek, "Sezona iyi başladık. Takıma yaptığımız takviyeler son derece yerinde. Turgay Şeren Sezonu'nda olmamız da Galatasaray için çok önemli. Galatasaray şampiyonluğun en kuvvetli adayıdır." dedi.

"Galatasaray'ın teknik direktörü var"
Bir basın mensubunun, ilerleyen haftalarda teknik direktörleri Jan Olde Riekerink'in yerine Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in geçeceğine yönelik basında haberlerin yer aldığını söyleyerek, "Bu konuda bir planlamanız var mı? şeklindeki sorusu üzerine Dursun Özbek, "Bu soruyu sorulmamış farz ediyorum. Galatasaray'ın şu anda teknik direktörü var. Dolayısıyla böyle bir haber nereden çıkıyor? Sizin söylemeniz lazım. Benim bundan haberim yok." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim'in, Galatasaray'da yetişen değerli bir spor adamı olduğunu aktaran Özbek, şöyle konuştu:

"Fatih Terim uzun süre Galatasaray'da futbol oynamış ve daha sonra teknik adam olarak hizmet etmiş biri. Galatasaray olarak bünyemizde yetişen isimlere sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. İletişim grubumuz, Terim'in doğum gününü camiamıza hatırlatmak amacıyla benim de onayımı alarak mesaj yayımladı. Fatih Terim gibi değerlerin bütün takımların bünyesinden çıkmasını arzu ediyorum. Bu değerlere de her kulübün, Türkiye'nin sahip çıkmasının ve özel günlerde hatırlamasının güzel bir olay olduğunu düşünüyorum."

"Selçuk, Galatasaray'ın değişilmez oyuncularından birisi"
Dursun Özbek, Selçuk İnan'ın takımdan ayrılacağına yönelik haberleri hayretle karşıladığını dile getirerek, tecrübeli futbolcu ile daha uzun yıllar birlikte olacaklarını dile getirdi.

Selçuk İnan'ın, sarı-kırmızılı ekibin kaptanı olduğunu hatırlatan Özbek, "Selçuk, takımımızın en önemli oyuncularından birisi. Bu sene çok iddialı bir takım kurduğumuz ortada. Selçuk bizim iftihar ettiğimiz, en önemli oyuncumuz. Dolayısıyla bu haberleri hayretle karşılıyorum. Selçuk'un daha uzun yıllar Galatasaray'a hem sporcu hem de teknik adam olarak hizmet edeceğini düşünüyorum. Çünkü hem mukavelemiz var hem de en verimli yaşında. Dolayısıyla Galatasaray'ın değişmez oyuncularından birisi." değerlendirmesinde bulundu.

"Kombinelerde artış söz konusu"
Dursun Özbek, taraftarların kombine biletlere ilgisinde önemli bir artışın olduğunu söyledi.

Galatasaray'ın taraftarıyla güçlü olduğunu dile getiren Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kombinelerle ilgili bir artış söz konusu. 15-17 bin civarlarına geldik. Gelen başarıyla beraber bu sayı artacaktır. Ben taraftarlarımızın bu sene desteklerini esirgemeyeceğini düşünüyorum. Hiçbir endişem yok. Galatasaray taraftarsız düşünülemez. Galatasaray'ın en büyük değerlerinden biri de taraftarları. Onun için kısa bir sürede geçmiş yıllardaki sayılara ulaşacağımızdan eminim. Galatasaray'ın bu sene ligdeki başarısı onlarla beraber olacaktır. Şimdiden bize gösterecekleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Galatasaray her zaman taraftarlarıyla büyüktür."

"Bütün faaliyetlerde UEFA kriterleri dikkate alınıyor"
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yaptıkları bütün faaliyetlerde UEFA kriterlerini dikkate aldıklarını belirtti.

UEFA ile geçen yıl sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını vurgulayan Özbek, şunları kaydetti:

"O dönemde UEFA, Galatasaray'a '65 milyon avroya kadar futbolcu harcaması yapabilirsin.' dedi. Biz UEFA ile geçirdiğimiz deneyim çerçevesinde onların koyduğu kriterlerde son derece hassasız. Takımı oluştururken bu hassasiyeti ön planda tuttuk. Yaklaşık 40 kişilik futbolcu kadrosundan 28'e kadar indik. Kadromuzda düşünmediğimiz oyuncuları gönderdik. Bize güç katacağına inandığımız oyuncuların da transferini yaptık. Geldiğimiz rakam şu anda 60 milyon avro seviyesindedir. Biz 65 milyon avro seviyesine hiçbir zaman gelmeyi düşünmedik. Bırakan geçmeyi aşağıya çekmeyi planladık. Bu anlamda UEFA ile dirsek temasındayız. Yapılan bütün faaliyetlerde UEFA kriterleri dikkate alınıyor."

Riva'daki kulüp arazisinin değerlendirilmesi konusunda son aşamaya geldiklerini anlatan Özbek, "Çok yakın bir tarihte genel kuruldan tekrar onay alacağız. Çalışmaların hangi aşamada olduğunu anlatıp, onların da onayını aldıktan sonra faaliyete geçeceğiz. Gecikmek istemiyoruz çünkü Galatasaray mali yapısını bir an evvel düzeltmek durumundadır." ifadelerini kullandı.

"İyi bir konuma geldiysek eleştirilerin katkısı vardır"
Dursun Özbek, kendileriyle ilgili eleştirileri dikkate aldıklarını aktararak, "Eleştirileri haksız olarak değerlendirmiyorum. Eleştirilerin bize güç kattığını düşünüyorum. Biz Galatasaray'a hizmet için aday olduk. Biz her zaman eleştirileri yapıcı anlamda dikkate aldık. Dolayısıyla geçmişle ilgili yapılan eleştirilerin hiçbirisinden bir memnuniyetsizliğim yok. Eleştirenlerin de bunu Galatasaray'ın faydasına yaptıklarını düşünüyorum. Bugün daha iyi bir konuma geldiysek eleştirilerin katkısı vardır." şeklinde görüşlerini belirtti.

Dursun Özbek, yaptıkları sponsorluk anlaşmalarının da Galatasaray'a hem ekonomik hem de moral açısından önemli katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ercan Çakar

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.