Galatasaray Kulübünün mali kongresi

Galatasaray Kulübünün mali kongresi
Genel kurulun görüşmeler bölümünde üyeler birçok konuda eleştirilerini dile getirdi- Mehmet Bilen:"Kulübe dadananlar var. Neden burada Fatih İşbecer'e yükleniliyor anlamadım" - Sedat Doğan:"Galatasaray ve Fenerbahçe takımları formalarının üstüne en azında

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurulunun görüşmeler bölümü oldukça uzun sürerken, üyeler birçok konuda eleştiride bulundu.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mali genel kurulunda söz alan isimlerden eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Bilen, kulüp eski başkanı Duygun Yarsuvat'ın, yönetim kurulu üyesi Fatih İşbecer'e yönelik sert sözlerine tepki gösterdi.

Fatih İşbecer'in, "Birileri zenginleşirken, Galatasaray fakirleşmiş" sözlerine destek veren Bilen, "Kulübe dadananlar var. Neden burada Fatih İşbecer'e yükleniliyor anlamadım. Ben bu genç yönetici kardeşimizi, cesur sözlerinden dolayı kutluyorum." dedi.

Mehmet Bilen, "Birileri zenginleşirken, Galatasaray fakirleşmiştir. Neden bir şeylerin üzerini örtmeye çalışıyoruz? Bu kadar borç varken, hiç mi usulsüz ödeme olmadı? Bu açıkları bulup, kapatamazsak, mali durumumuzu nasıl düzelteceğiz. Riva arazisiyle tüm borcumuzu kapatsak, bu mantıkla yine borcu aynı seviyelere çıkarırız. Tüm bunlar varken, neden genç kardeşimizin üzerine gidiyoruz?" diye konuştu.


- Doğan: "Derbide takımlar birbirlerinin eşofmanını giysin"


Sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticilerinden Sedat Doğan, yarın derbi maçta karşılaşacakları Fenerbahçe ile aralarında oluşan düşmanlıktan yakınırken, gerginliği azaltacağını ümit ettiği bir öneride bulundu.

Fenerbahçe Kulübü ve taraftarıyla aralarında büyük bir düşmanlık olduğunu söyleyen Doğan, "Bu durum, sosyal barışı da etkiliyor. Bu sorunu çözmeliyiz. İki takım arasında ne sınıf farkı, ne etnik fark, ne siyasi veya dini farklılık var. Sadece küçük insanların taraftara iyi görünebilmek adına yaptıklarının sonucudur bu. Biz 40 yıl önce beraber oturuyorduk. Ülkemizin içinden geçtiği bu dönemde, milli marşımız çalınırken, Galatasaray ve Fenerbahçe takımları, formalarının üstüne en azından birbirlerinin eşofmanlarını giysin." şeklinde konuştu.


- Canalp'ten Aysal'a eleştiri


Genel kurul üyelerinden İlker Canalp, kulübün içinde bulunduğu mali durumdan eski başkanlardan Ünal Aysal'ı sorumlu tutarak, Aysal'ı eleştirdi.

Geçmişte yapılan yanlış uygulamaları eleştirdiklerinde, Aysal'ın, "Aynayı nereden tutarsanız, tıraşı oradan görürsünüz." dediğini aktaran Canalp, "O zaman bu yanıtı hayretle karşılamıştım. Bugün tedarikli geldim ve aynamı yanımda getirdim. Şimdi ustura UEFA'dan, ayna benden, 1 yıl da Avrupa kupalarından men. Ünal Aysal, tüm uyarılarımıza rağmen ihtirasa kapıldı. Şimdi bu aynayı ona hediye etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Amatör şubelere destek olunmamasından yakınan Canalp, bir diğer eski kulüp başkanı Duygun Yarsuvat'a göndermede bulunarak, "Bu camiadan, hepinizin bildiği şike hükümlüsünü savunacak avukat bile çıkıyor ama tekerlekli sandalye basketbola sponsor çıkmıyor." serzenişinde bulundu.

Kulüpte son 5 yıldır aidatını dahi ödemeyen 2 bin üye olduğunu söyleyen Canalp, bu kişilerin atılarak 2 bin yeni üye alınmasının çok büyük bir sinerji yaratacağına inandığını dile getirirken, "Buradan, Galatasaray Kulübünün üyesi olamayıp, içini dökemeyenlerden özür diliyorum. 'Galatasaray için bizim kadar üzülmeyen adamlar, bizi üzecek adamları seçiyor' diye düşünüyorlar." görüşünü paylaştı.


- Koyuncuoğlu: "Aziz Yıldırım için suç duyurusunda bulunduk"


Sarı-kırmızılı genel kurul üyesi Hikmet Koyuncuoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Galatasaray'a yönelik suçlamalarına tam bir karşılık verilmemesinden şikayet ederek, burada üyelere de görev düştüğünü vurgularken, kendilerinin 8 arkadaş olarak suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Aziz Yıldırım'ın Antalyaspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamaların ağır ithamlar barındırdığını söyleyen Koyuncuoğlu, "Yönetimimizin bu konudaki tutumunu anlayamıyorum. Bu sözlerin bir karşılığı olmalı. En azından suç duyurusunda bulunulabilir. İçinizde bunu yapan kimse var mı? Biz yaptık. Aziz Yıldırım için suç duyurusunda bulunduk. Çağlayan Adliyesi'ne gidip suç duyurumuzu yaptık ve dosya Antalya'ya gönderildi. Takipçisi de olacağız." açıklamasında bulundu.

Aziz Yıldırım'ın bugün yine Galatasaray'a yönelik suçlamalarda bulunduğunu hatırlatıp buna tepki gösteren üyelerden Mustafa Cengiz'in, konuşmasında Yıldırım için "baş şikeci" diyerek bahsetmesi dikkati çekti.

Toplam 37 üyenin konuşma talebinde bulunduğu ve süre sınırlaması olmayan görüşmeler bölümü, daha sonra bazı üyelerin haklarında vazgeçmesine karşın 5 saatten fazla sürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.