Galatasaray-Lazio maçından notlar

Galatasaray-Lazio maçından notlar
Teknik direktör Denizli, Lazio karşısında sarı-kırmızılı takımın kadrosunda ve oyun formasyonunda önemli değişiklikler yaptı- Forvette Podolski'ye şans veren tecrübeli teknik adam, ön liberoda Chedjou-Donk ikilisini, sağ açıkta Sabri Sarıoğlu'nu, forvet a


İSTANBUL (AA) - UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında İtalyan ekibi Lazio'yu konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda ve oyun formasyonunda önemli değişiklikler dikkati çekti.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Spor Toto Süper Lig'de son oynanan Mersin İdmanyurdu maçının 11'inde 3 değişiklik yaparken, Umut Bulut, Semih Kaya ve Olcan Adın'ı yedeğe çekip, Sabri Sarıoğlu, Koray Günter ve Hakan Balta'yı tercih etti.

Forvette Lukas Podolski'ye şans veren tecrübeli teknik adam, ön liberoda Chedjou-Donk ikilisini, sağ açıkta Sabri Sarıoğlu'nu, forvet arkasında da Selçuk İnan'ı oynattı.

Maça, Muslera, Denayer, Koray Günter, Hakan Balta, Carole, Chedjou, Donk, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Sneijder ve Podolski 11'i ile çıkan Galatasaray'da Koray Günter de bu sezon ilk kez bir Avrupa maçında sahada yer aldı.

Sarı-kırmızılı takımda, sakatlığı süren Sinan Gümüş ve takımla çalışmalara yeni başlayan Hamit Altıntop ile eski takımı Molde'yle bu kulvarda maça çıkması nedeniyle UEFA listesine dahil edilemeyen Martin Linnes kadroda yer almadı.


- Ankara'daki terör saldırısına tepki


Ankara'da dün meydana gelen terör saldırısına, Türk Telekom Arena'da tepki gösterildi.

Yaşanan terör olayına tepki olarak her iki takım da müsabakaya kollarında siyah bantla çıkarken, maç öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Tribünde yer alan taraftarlar da, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye tempo tuttu.


- Maç öncesi koreografi


Karşılaşma öncesi doğu tribünündeki taraftarlarca bir koreografi sergilendi.

Doğu üst tribünde taraftarların ellerinde yer alan kartonlarla, "Tam zamanı" yazısı oluşturulurken, alt kızımda ise "7'den 70'e tek bilek, tek yürek olalım" pankartı açıldı.

Daha sonra ise makaralı sistemle sağ tarafta Türk Telekom Arena, sol tarafta ise yeleğine işlettiği dört yıldızla sosyal medyada büyük ilgi gören sarı-kırmızılı taraftar Setrak Yelegan ile elinden tuttuğu 10 numaralı forma giyen bir çocuk tasviri tribüne çekildi.

Hazırlanan koreografi, tüm tribünlerden büyük alkış aldı.

Öte yandan, tüm takımı tribüne çağıran taraftarlar, destek tezahüratlarında bulundu.

Bu arada Galatasaray taraftarı Türk Telekom Arena'daki mücadeleye büyük ilgi gösterdi. Stadın tribünleri uzun bir süre sonra büyük ölçüde dolarken, maçı da 35 bin civarında taraftar izledi.


- "Kupa 2"de 2002 gün sonra

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup etabını 3. sırada tamamlayan ve Avrupa'da yoluna devam ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile eşleşen Galatasaray, 2002 gün sonra bu organizasyonda maça çıktı.

"Kupa 2"de 2010-2011 sezonu play-off turunda Ukrayna ekibi Karpaty Lviv'le eşleşen Galatasaray, İstanbul'da 2-2 berabere kaldığı rakibiyle deplasmanda da 1-1'lik eşitliği bozamayarak elenirken, 26 Ağustos 2010'da oynanan müsabakanın ardından bu kulvarda tekrar yer almadı.

Galatasaray, 2011-2012 sezonunda Avrupa kupalarına katılamazken, son 4 sezonda ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti.


- Selçuk İnan'ın 200 maçı


Galatasaray'ın yıldız ismi Selçuk İnan, Lazio karşılaşmasıyla 2011-2012 sezonunda transfer olduğu Galatasaray'daki 200. resmi maçına çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte 5. yılını geçiren başarılı oyuncunun, sezonlara göre çıktığı maç sayısı şöyle:

Sezon Süper Lig Türkiye Kupası TFF Süper Kupa Avrupa Maç / Gol
2011-2012 39 1 - - 40 / 14
2012-2013 31 - 1 10 42 / 6
2013-2014 31 5 1 8 45 / 9
2014-2015 32 7 1 4 44 / 7
2015-2016 18 4 1 5 28 / 7
Toplam 151 17 4 27 199 / 43


- Muslera, Lazio'daki çalıştırıcısıyla hasret giderdi


Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, eski takımı Lazio'nun kaleci antrenörü Adalberto Grigion ile hasret giderdi.

Maç öncesi gerçekleştirilen ısınma bölümünde Adalberto Grigion'un yanına giden Muslera, eski çalıştırıcısıyla sarılarak selamlaştı ve bir süre sohbet etti.


- Lazio'da Keita cezalı


İtalyan ekibinde Senegalli oyuncu Keita, kart cezalısı olması nedeniyle takımdaki yerini alamadı.

Grup etabındaki Rosenborg karşılaşmasında kırmızı kart gören Keita, cezası nedeniyle Galatasaray karşısında forma giyemedi.

Lazio'da, Dubas Basta, Stefan de Vrij ve Santiago Gentiletti sakatlıkları nedeniyle İstanbul'a getirilmedi.


- 265 basın mensubu takip etti


Galatasaray-Lazio karşılaşmasına basın mensuplarının ilgisi yüksek oldu.

Müsabaka için 39'u yabancı toplam 265 medya mensubunun akreditasyon yaptırdığı bildirildi.

Yabancı basın mensuplarından 38'inin İtalya'dan, 1'inin ise İnglitere'den olduğu açıklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.