Galatasaray Lisesi Öğrencileri, Çanakkale Şehitlerini Andı

Galatasaray Lisesi Öğrencileri, Çanakkale Şehitlerini Andı
Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen törende Galatasaray Lisesi öğrencileri, Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybeden 17 Galatasaray Lisesi öğrencisini...

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen törende Galatasaray Lisesi öğrencileri, Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybeden 17 Galatasaray Lisesi öğrencisini ve tüm şehitleri andı.

Beyoğlu Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında, şehitler için anma programı düzenledi. Galatasaray Lisesi önünde düzenlenen törende, Galatasaray Lisesi’nden Çanakkale Savaşı’na giden ve cephede şehit düşen 17 öğrenci ile savaşta şehit düşen askerler anıldı. Törene; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, lise öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Galatasaray Lisesi’nde okuyan ve savaşa giderek şehit düşen askerlerin isimleri okunarak yoklama alındı. Sonrasında Galatasaray Lisesi Tarih öğretmeni Süleyman Ünlüsoy Çanakkale Savaşı’nı ve savaştaki manevi duygunun yoğunluğunu anlattı.

Tarih öğretmeni Süleyman Ünlüsoy, Çanakkale’nin birleştirici unsuruna dikkat çekerek, “Türk milletinin gerçek bir ulus devleti olarak ortaya çıkmasında Çanakkale savaşlarının etkisi çok büyüktür. Bir ulusun dayanışması vatanın düşman eline bırakılmayacağının kanıtlanması ve geleceğin birlikte hedeflenmesi işte tam bu meydanda gerçekleşmiştir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.