Galatasaray-Mersin Maçı Değerlendirmeleri

Galatasaray-Mersin Maçı Değerlendirmeleri
Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu: Kazanmak için her şeyi yapmalarına rağmen Mersin İdmanyurdu karşısında da 2 puan yitirdiklerini söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, kazanmak için her şeyi yapmalarına rağmen Mersin İdmanyurdu karşısında da 2 puan yitirdiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamza Hamzaoğlu, Mersin İdmanyurdu karşısında 2 puan kaybettiklerini belirterek, "Bu masaya bugün yine 2 puan kaybıyla oturduk. Kazanmak için her şeyi yaptık. Pozisyonlarımız vardı. Ancak ilk 30 dakikada ise maalesef sahada yoktuk. Rakibin oynamasına müsaade ettik" dedi.

İlk yarının son 15 dakikasında ve ikinci yarının neredeyse tamamında iyi oynadıklarını vurgulayan sarı-kırmızılı teknik adam, "Bu kadar önde oynarken, pozisyon vermemiz de doğal. Rakibin etkili oyuncuları var. Çok gol pozisyonu ürettik ama ne hikmetse bir kaç haftadır bunu beceremiyoruz. Oyuncularımı mücadelelerinden ötürü kutluyorum ama ilk yarım saati heba ettik. Biz artık maçların başından itibaren bu tempoyu sürdürmek zorundayız. Her şeye rağmen de kazanmak zorundayız. Bu güvene sahibiz" değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu değişikliklerini geç yapmasıyla ilgili soru üzerine Hamzaoğlu, "Bekledik çünkü takım kötü oynamıyordu. Sahada oyuncular belli bir tempoyu yakalamışlardı. Her an gol atabilirdik o dakikalarda. Hamle yapmış olmak için oyuncu değiştiremeyiz. Oyuncu değiştirmiş olmak için oyuncu değiştirmek gerekmiyor bence" diye konuştu.

 

- Hakem Kalkavan'a sert tepki

 

Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan'a sert tepki gösterirken, son dönemde sık sık hakem hatalarıyla karşılaştıklarına vurgu yaptı.

İlk kez hakemle ilgili konuşacağını ve bunu tekrar yapmayı da istemediğini aktara sarı-kırmızılı teknik adam, "Biz her şeyin farkındayız. Susuyoruz diye hiçbir şeyi görmüyoruz sanıyorlar. Susmamız, görmediğimiz anlamına gelmez" diye konuştu.

Mersin İdmanyurdu kalecisi Zülfikar Yıldırım'ın ilk yarıda sadece kramponlarını bağlamak için 2 dakika harcadığını ancak 1 dakika uzatma verildiğini söyleyen Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Kaleci ikinci yarıda en az 3 dakika daha oyunu duraklattı. Bu zaman kayıplarını kim telafi edecek? Hakem. Üçer oyucu değişti, başka duraklamalar oldu ama maçın sonuna 5 dakika eklendi. Geçen sezon rakiplerimize 45 dakika fazla maç oynatıldı arkadaşlar. Bu sürede bir büyük takım 1 gol atabilir, hanesine 3 puan daha fazla yazdırabilir. Zaten şampiyon takım rakiplerine kaç puan fark atabiliyor? Biz bunların hesabını yapıyoruz, her şeyin farkındayız. Geçen hafta Carole'a arka arkaya çıkan iki sarı kart bana göre tamamen ön yargılı ve art niyetliydi. Bugün Selçuk İnan'ın kırmızı kart pozisyonunda hakem faul düdüğünü erken çalsa, o hareket yapılmayacaktı. Susuyoruz diye lütfen herkes ensemize vurup lokmamızı almaya çalışmasın. Biz de emek veriyoruz."

Mersin İdmanyurdu karşısında aldıkları beraberliği kesinlikle hakeme bağlamadıklarının altını çizen Hamzaoğlu, "Bugünkü beraberliği hakeme bağlamıyorum. Biz her şeye rağmen kazanmak zorundayız. Üç kupa kazandık ve bunlar başladı. Kabul görmüyoruz bunun farkındayım ama doğrularımızı yapmaya devam edeceğiz. Sezon sonunda da Allah'ın izniyle bunun sonucunu göreceğiz" şeklide konuştu.

 

- "Bu takım bir kişiye bağlı değil"

 

Hamzaoğlu, kulübün transfer çalışmalarında yetersiz kaldığı, giden oyuncuların yerinin doldurulamadığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine, ellerindeki imkanlar ölçüsünde en iyisini yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

"Biz şimdi olmayan işlerin hesabını tutmaya kalkarsak yandık" ifadelerini kullanan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sezon sonunda Melo gitmek istediğini söyledi ama o süre içinde transfer yapamadı. Sonra da bizimle sözleşme uzattı. Son gün ise gelip tekrar gitmek istediğini söyledi. Kendisini zorla tutacak halimiz yoktu. Takımda kalması yönünde konuştuk ama burada misyonunu doldurduğunu kaydetti. Bunu söyleyen adama ne denir. Biz de listemizdeki diğer oyuncularla temasa geçtik. Grosskreutz'u yetiştirdik aslında ama bir hata yapıldı. Herkes hata yapabilir. Ben o arkadaşı da suçlamıyorum. Günün yorgunluğuyla yanlış evrakı sisteme girmiş. Grosskreutz ocak ayına kadar oynayamayacak. Peki onun yerine başka oyuncu yok mu? Şimdi herkes Melo'yu konuşuyor. Olmayanları konuşuyoruz. Melo gitti artık. O zaman dönelim Hakan Şükür'ü, Arif Erdem'i de konuşalım. Melo artık bu takımda değil. Mevcut oyuncularımızla da her şeyi yaparız. Bu  takım bir kişiye bağlı değil. Ben her türlü planımızı zaten hazırlamıştım."

 

- "Osmanlıspor maçını kazansaydık, her şey farklı olacaktı"

 

Takım olarak sergiledikleri futbolun değil, sadece sonucun değerlendirilmesinden yakınan Hamzaoğlu, "Geride başarılar kazanılmış bir sezon var. Sonrasında ise ya iyi başlarsın ya da böyle bocalarsın. Yenildiğimiz Osmanlıspor maçında dahi takımımdan inanılmaz memnundum" değerlendirmesinde bulundu.

Osmanlıspor maçında futbol adına her şeyi yapmalarına karşın, son vuruşlarda başarılı olamayıp yenildiklerini aktaran sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "O maçı kazansaydık, her şey çok farklı olacaktı. İnsanlar sadece sonuç odaklı bakıyorlar ve dünyayı başımıza yıktılar. Ama takım iyi oynamıştı. Bu tür şeyler takımı güvensizliğe itiyor. Biz yaptıklarımızın da eksiklerimizin de farkındayız. Bu eksikleri de gidereceğiz. Bu yaklaşımlar ise bizi bir adım geride tutuyor. İlla yeni oyuncular mı almamız lazım?" şeklinde görüş belirtti.

 

- "Sadece bir bocalama dönemi"

 

Sezon öncesi planlamalarına değinen Hamzaoğlu, ilk olarak ellerindeki kadro şişkinliğini ortadan kaldırıp, mevcut imkanlar ölçüsünde transfere yönelmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Galatasaray'ın hem mali yapısını hem de geleceğini düşünerek hareket ettiklerini anlatan sarı-kırmızılı teknik adam, "Biz iyi bir takım olduğumuza ve sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceğimize inanıyoruz. İyi oyuncularımız var. Sadece bir bocalama dönemi geçiriyoruz. Üç kupayı aldık, ne hikmetse her şey tersine döndü.  Bunu da atlatacak gücümüz var" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.