Galatasaray'ın son hafta konuğu Kayserispor

Galatasaray'ın son hafta konuğu Kayserispor
Spor Toto Süper Lig'de kötü bir sezonu geride bırakmaya hazırlanan Galatasaray, son haftada renktaşı Kayserispor'u sahasında konuk edecek

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında yarın sahasında Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

Türk Telekom Arena'dan yapılacak maç, saat 20.00'de başlayacak. Müsabakayı hakem Tolga Özkalfa yönetecek.

Süper Lig'de yaptığı 33 maçta 12 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 yenilgi alan İstanbul temsilcisi, topladığı 48 puanla son haftaya girilirken, 6. sırada yer buldu. Sezonun ilk yarısında rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray, sahasındaki müsabakayı kazanarak, ligi ilk 5 içinde bitirmenin hesaplarını yapıyor.

UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle 1 yıl Avrupa kupalarından men edilen Galatasaray, cezasını gelecek sezon çekebilmek için ya sezonu ilk 5 içinde bitirmeli ya da finale yükseldiği Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeli. Ligde 5. Osmanlıspor'un 1 puan gerisinde bulunan Galatasaray, ligde kalmayı geçen hafta garantileyen Kayserispor'u mağlup ettikten sonra Osmanlıspor'un Akhisar Belediyespor ile yapacağı maçın sonucunu bekleyecek. Galatasaray kazanır, Osmanlıspor da Akhisar Belediyespor müsabakasında puan kaybederse sarı-kırmızılı ekip, Avrupa'dan men cezasını gelecek sezon çekecek.

Galatasaray, ligi ilk 5 içinde bitiremez ise cezasını doldurmak için tek alternatifi, Fenerbahçe ile yapacağı Türkiye Kupası final maçını kazanmak olacak.

Podolski dönüyor, Chedjou ve Semih sakat
Galatasaray'da sarı kart cezası sona eren Lukas Podolski, Kayserispor karşılaşmasında forma giyebilecek. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Aurelien Chedjou ve Semih Kaya ise mücadelede sahadaki yerlerini alamayacak.

Galatasaray ile Kayserispor 40. maça çıkıyor
Galatasaray ile Kayserispor, lig tarihinde yarın 40. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibinin, Kayserili renktaşına karşı galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 39 maçta Galatasaray 24, Kayserispor sadece 2 galibiyet aldı, 13 maç da berabere sonuçlandı.

Sezonun ilk yarısında Kayseri'de yapılan müsabaka 1-1 sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.