GALİBİYET PEŞİNDE

GALİBİYET PEŞİNDE
Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak. 3 maçtır kaybetmeyen temsilcimiz, Antalya ekibini mağlup ederek çıkışını sürdürmek istiyor

Süper Lig’deki 2 maçlık galibiyet serisi geçtiğimiz hafta Osmanlıspor beraberliğiyle son bulan Atiker Konyaspor, bugün Alanyaspor karşısında tekrar 3 puan kovalayacak. Zorlu maç öncesi temsilcimiz 17 puanla 6, ev sahibi ekip ise 14 puanla 11. sırada bulunuyor. Alanyaspor ile Konyaspor arasındaki 13. hafta mücadelesi 13.30’da başlayacak. Karşılaşmada Ali Palabıyık düdük üfleyecek.

 

İLK KEZ

 

2 takım Süper Lig tarihinde bugün ilk kez karşı karşıya gelecek. İki takım da ilk mücadeleden galibiyetle ayrılmanın hesabını yapıyor. Geçtiğimiz hafta evinde Kayserispor’u 3-0 mağlup eden Alanyaspor, temsilcimizi de yenerek bu sezon ilk kez üst üste maç kazanmak istiyor. Atiker Konyaspor ise Osmanlıspor maçında bıraktığı 2 puanı Alanya’da telafi etmeyi amaçlıyor. Son 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik alan yeşil-beyazlılar, ligin ilk yarısını üst sıralarda tamamlamak için çıkışını sürdürme peşinde. Küme düşme potasıyla arasında 4 puan fark olan Alanyaspor ise, ateş hattından uzaklaşmak için kazanmak zorunda.

 

SAVUNMA ZAAFI

 

Alanyaspor, savunma kurgusundan şimdiye kadar istediğini alamadı. 12 maçta 23 gol yiyen Akdeniz temsilcisi, ligin en çok gol yiyen ekibi konumunda. Yapılan taktik antrenmanlarda rakibin savunma zaafını oyuncularına iyice ezberleten Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, talebelerinden sık sık savunma arkasına uzun toplar atmalarını istedi. Önceliği gol yememek olan Kocaman, kontra ataklarla gol bularak istediğini almayı planlıyor.

 

TURAN YOK, ÇAMDALI BELKİ

 

Atiker Konyaspor’da Osmanlıspor maçında sakatlanan Ali Turan bugünkü mücadelede forma giyemeyecek. Sol kalça kasık bölgesinde 2. derecede yırtık tespit edilen tecrübeli futbolcunun 3 hafta forma giyemeyeceği açıklanmıştı. UEFA Avrupa Ligi’ndeki Shakhtar Donetsk mücadelesinde burnu kırılan ve ameliyat olan Ali Çamdalı ise, önceki gün maskeyle takımla çalışmalara başladı. Kaptanın, Alanyaspor karşısında oynayıp oynayamayacağı teknik heyet ve sağlık ekibinin vereceği kararla maç saatinde belli olacak.

 

MUHTEMEL 11: Serkan, Skubic, Abdülkerim, Vukovic, Douglas, Volkan, Amir, Ömer Ali, Milosevic, Rangelov, Bajic

 

BAJİC KOZU

Atiker Konyaspor’un Alanyaspor karşısında en büyük kozu Boşnak golcü Riad Bajic olacak. Ligde attığı 7 golle Cenk Tosun ve Abdou Razack Traore ile gol krallığı yarışında olan Bajic, Alanyaspor maçında da golleriyle Konyaspor’a hayat vermek istiyor. Son 3 maçta 4 gol atan Riad Bajic, ligde 15 golü bulunan Konyaspor’un en büyük gol umudu olarak göze çarpıyor.

(Emre Tanrıver)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.