GALİBİYET ZAMANI

GALİBİYET ZAMANI
Kendi sahasında bugün Kayserispor’u konuk edecek Atiker Konyaspor, karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak, kaybetmeme serisini 5 maça çıkarmayı hedefliyor. Temsilcimiz, Avrupa’ya veda etmesinin ardından ligdeki ilk sınavından galibiyetle ayrılmak istiyor

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında bugün Kayserispor’u konuk edecek. Hafta içerisinde UEFA Avrupa Ligi’nde Belçika ekibi Gent ile karşı karşıya gelen yeşil-beyazlılar, gruptaki son maçını oynadı. Avrupa macerasını bu maçla noktalayan Konyaspor, artık tamamen lig ve kupa maçlarına odaklandı. Süper Lig’deki inişli çıkışlı performansını son haftalarda bitiren ve iyi sonuçlar alan temsilcimiz, bu başarısını sürdürmek istiyor. Konyaspor, bugünkü zorlu maçta taraftarlarının da desteğiyle Kayserispor’u eli boş göndermeyi hedefliyor. Büyükşehir Arena’da oynanacak karşılaşma saat 19.00’da başlayacak ve maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

4 MAÇTIR YENİLMİYOR

Yeşil-beyazlılar, ligde 4 maçtır mağlup olmuyor. Son 4 haftada Kasımpaşa, Gaziantepspor ve Alanyaspor’u mağlup etmeyi başaran Atiker Konyaspor, Osmanlıspor ile de berabere kalarak 1 puan elde etti. Temsilcimiz, 4 haftalık serisini bu hafta da sürdürmek istiyor.

MUHTEMEL 11

Serkan Kırıntılı, Skubic, Jonsson, Vukovic, Douglas, Ali Çamdalı, Volkan Fındıklı, Ömer Ali, Amir, Milosevic, Rangelov.

17. RANDEVU

Atiker Konyaspor, Kayserispor ile bugün Lig’de 17. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce ligde oynanan 16 maçta Konyaspor’un üstünlüğü göze çarpıyor. Yeşil-beyazlılar bu maçlarda 5 galibiyet elde etti. 7 maç beraberlikle sonuçlanırken, 4 maçı da kaybetti. Kayserispor, Konyaspor’a Süper Lig'de 5 maçtır yenilmiyor. Sarı-kırmızılı ekip Konyaspor’u en son 2010-2011 sezonunda 12 Kasım 2010’da 1-0 mağlup etmişti. İki takım geçtiğimiz sezon 4 resmi maçta karşılaştı. Konyaspor ile Kayserispor ligin yanı sıra Türkiye Kupası’nda da aynı grupta yer aldı. Oynanan 4 resmi maçta Konyaspor, 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

AYDINUS İLE 21. KEZ

Süper Lig’in 14. haftasında oynanacak Atiker Konyaspor-Kayserispor maçını yönetecek hakem Fırat Aydınus, yeşil-beyazlıların şuana kadar 20 maçında düdük çaldı. Kayserispor maçıyla Fırat Aydınus temsilcimizin 21. maçına çıkacak. Aydınus’un yönettiği 20 maçta yeşil-beyazlı ekip 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Fırat Aydınus son olarak Atiker Konyaspor’un bu sezon Gençlerbirliği ile oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı maçı yönetmişti.

PUSULA SPOR YAZARLARININ MAÇ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ

3 puan için

Konyaspor son bir haftada oynadığı maçlarda son dakikalarda alınan skor neticesinde hem üzüntüyü hem sevinci bir anda yaşadı. Futbolun güzelliğinde ortaya çıkan sevinç ve üzüntüler Kayserispor maçında inşallah takıma olumlu yansır. Rakip Kayserispor 25,5 yaş ortalamasıyla ligin en genç kadrosuna sahip çok koşan, mücadeleci bir oyun yapısına sahip, çok pozisyona girip gol fırsatlarını değerlendiremeyen bir takım. 3 maçtır alınan yenilgiler neticesinde teknik direktör değişikliğine giden Kayserisporda dikkat edilmesi gereken oyuncu 2 gol 5 asistle oynayan Deniz Türüç. Konyasporun Avrupa defterini kapatıp lige döneceği maçta üç puan alıp çıkışını devam ettireceğini düşünüyorum. (Şemseddin Beştav)

Pastırmalı Olsun

Oynadığı oyunu skora yansıtamayan ve ciddi bir değişim yaşayamazsa bu sezon ligde tutunamayıp bir alt lige düşmesine muhtemel gözüyle baktığım Kayserispor’u Konya Büyükşehir Arena'da konuk ediyoruz. UEFA kupalarına grubunda ki Belçika temsilcisi Gent karşısında aldığı mağlubiyet ile veda eden Kocaman'ın öğrencileri bu deneyimin ardından artık zihinleri de tamamen lige çevirdi. Ligde son dört maçında 13 puan toplayan temsilcimiz Atiker Konyaspor ise Kayserispor maçı sonrası üst üste iki kez çıkacağı tabiri caizse her biri altı puanlık deplasman maçları öncesinde sarı kırmızılılardan mutlak üç puan alacaktır. (Hasan Durucan)
Hafife almayın

Avrupa’yı noktalayarak tam anlamıyla lige dönen Atiker Konyaspor, bugün Kayserispor ile karşılaşacak. Her ne kadar kâğıt üzerinde kolay bir maç olarak gözükse de rakibi hafife almak en büyük hata olur. Bu nedenle maçın başlama anından son düdüğe kadar mücadele bırakılmamalı. Aykut Kocaman’ın da tecrübesi zaten bu maçta oyuncuların üzerine de yansıyacaktır. Aynı zamanda Avrupa’nın ardından 3 puan iyi bir izlenimin bırakacağını düşünüyorum. Galibiyet için güzel bir gün. (Seda Erciş)

Kazanılabilecek bir maç

UEFA macerasını 1 puanla tamamlayan Konyaspor, Gent maçında en azından eski taraftar profilini geri kazanmış oldu. Hafta arası hoca değişikliğine giden Kayserispor'un futbolcuları bu kriz döneminde en azından pozitif bir futbol ortaya koymaya çalışacak. Gent maçında hücum anlamında rotasyona giden Konyaspor, sakat Ali Turan ve cezalı Riad Bajic dışında ideal kadrosuyla sahada olacak. Konuk ekipte sarı kart cezalısı ön libero Mijailovic yok. Ali Çamdalı beklenen performansını sergileyebilirse Konyaspor'un kazanabileceği bir maç olmasını bekliyorum. Nalçacılılar önderliğindeki Konyaspor taraftarının zorlandığımız dakikalarda devreye girip işi bitirmesi gerekiyor. (İlker Kırnaz)

Galibiyet bekliyorum

Konyaspor Avrupa defterini kapattığı için artik lige ve kupaya odaklanacaktir seri başı olmasından dolayı ve iyi denilebilecek bir kura ile elini kolunu sallaya sallaya kupada üst tura çıkacağı için su aşamada en büyük hedef lige odaklanmak ve ağırlık vermektir. Konyaspor'un Kayserispor'a karşı güzel bir galibiyet almasını bekliyorum. Bajic'in yokluğunda Hora belki de eline geçebilecek en büyük fırsatı değerlendirmek isteyecektir. Bu maçta sans bulup oynaması durumunda şansını iyi değerlendirecek diye düşünüyorum. (Süleyman Sayan)


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.