Galler'in kadrosu

Galler'in kadrosu
10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Galler Milli Takımı, İngiltere, Rusya ve Slovakya'nın bulunduğu B Grubu'nda mücadele edecek

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Galler Milli Takımı, İngiltere, Rusya ve Slovakya'nın bulunduğu B Grubu'nda mücadele edecek.

Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan Galler'in kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve şampiyona geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

Kupaya katılma mücadelesi
Chris Coleman yönetimindeki Galler, elemelerde Andorra, Bosna Hersek, Kıbrıs Rum Kesimi, Belçika ve İsrail’in bulunduğu B Grubu'nda yer aldı.

Galler Milli Takımı'nın en önemli yıldızı olarak Real Madridli Gareth Bale dikkati çekiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanan karşılaşma nedeniyle takımının hazırlık kampına sonradan katılan Bale, EURO 2016 elemelerinde 10 maçta 7 gol ve 2 asistlik performansıyla Galler'in şampiyonaya katılmasına büyük katkı sağladı.

Geçmiş yıllarda Ryan Giggs, Ian Rush ve Trevor Ford gibi kadrosunda önemli futbolculara yer vermesine rağmen uluslararası alanda başarı sağlayamayan Galler, Swansea Cityli savunma oyuncusu Ashley Williams ile Arsenal forması giyen orta saha futbolcusu Aaron Ramsey'nin göstereceği performansa da güveniyor.

Avrupa Şampiyonası geçmişi
Tarihinde uluslararası arenada önemli bir başarı gösteremeyen Galler, daha önce bir kez katıldığı 1958 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek final oynamıştı.

Ülkenin son yıllarda yetiştirdiği en önemli futbolcusu olarak gösterilen Bale'in önderliğinde ilk kez katılacağı Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak isteyen Galler, 58 yıl aranın ardından ikinci kez uluslararası önemli bir turnuvada sahaya çıkacak.

Maç takvimi
11 Haziran (TSİ 19.00): Galler-Slovakia (Bordeaux Stadı - Bordeaux)

16 Haziran (TSİ 16.00 ): İngiltere-Galler (Bollaert-Delelis Stadı - Lens Agglo)

20 Haziran (TSİ 22.00): Rusya-Galler (Toulouse Stadı - Toulouse)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.