Gana Millet Camisi'ne 1 milyon 465 bin dolar yardım

Gana Millet Camisi'ne 1 milyon 465 bin dolar yardım
Türkiye Diyanet Vakfı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği Gana Millet Camisi ve Külliyesi'nin inşaatı için 1 milyon 465 bin dolar yardımda bulundu

ANKARA (AA) - AYNUR EKİZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği ve inşaatı devam eden Gana Millet Camisi ve Külliyesi'ne 1 milyon 465 bin dolar yardım yapıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 17 Şubat 2013'te Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve beraberindeki heyet tarafından temeli atılan Külliye içinde, 10 bin kişinin ibadet edebileceği cami, imam hatip okulu, Kur’an kursu, sağlık ocağı, aş evi, öğrenci yurtları ve Gana Diyanet Başkanlığı yönetim binası da yer alacak.

Gana'nın başkenti Akra'da bulunan ve inşaatı devam eden külliye, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nın desteğiyle yaptırılıyor.

İnşaata başlanmasının ardından Külliye için 900 bin dolar yardımda bulunan TDV, 565 bin bin dolar daha yardımda bulundu.

TDV'nin toplam 1 milyon 465 bin dolar yardım gerçekleştirdiği külliyenin, bu sene sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana ziyareti kapsamında Külliye inşaatını gezerek, yetkililerden bilgi almıştı. Erdoğan, caminin kısa sürede biteceği bilgisini vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.