Gap Turları Yeniden Gözde Oluyor

Gap Turları Yeniden Gözde Oluyor
Yaklaşık 2 yıl aradan sonra bir tur acentesinin düzenlediği GAP turu kapsamında İstanbul'dan Şanlıurfa'ya gelen turistler, bölgenin doğal güzelliklerini görmenin mutluluğunu yaşıyor

Kurban Bayramı öncesi bir tur acentesi tarafından düzenlenen GAP turu kapsamında yaklaşık 2 yıl aradan sonra İstanbul'dan bir grup turist Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa'nın tarihi ve dini mekanlarını ziyaret eden ve alışveriş yapan konuklar, uzun bir aradan sonra geldikleri bölgeden çok iyi duygularla ayrıldıklarını belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi turistlerin Şanlıurfa'ya gelmesinin önemli olduğunu söyledi. GAP turlarını düzenleyen bütün acentelere teşekkür eden ve sayının artmasını beklediklerini aktaran Aydın, "Şanlıurfa, Hazreti İbrahim'in misafirperverliği ve Hazreti Eyyüp'ün sabrını taşıyan bir kent ve bizlere de miras olarak bırakılmıştır. Vatandaşlarımızın güvenlik konusunda bir endişeleri olmasın. Gelip kentimizi gezsinler ve her hangi bir olayın olmadığını görecekler ve unutamayacakları anılarla ayrılacaklardır." dedi.

Şanlıurfa'nın turizmdeki geleceğinin çok iyi bir yerde olacağını düşündüklerini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Özellikle hükümetimizin açıkladığı turizm teşvik paketi kapsamında Şanlıurfa yatırımcılar için çok cazip bir yerdir. Sadece Türkiye için değil dünya için de önemli bir değer olduğunu düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde ABD'de bir dergi ölmeden önce görülmesi gereken yerler sıralamasında Göbeklitepe ikinci sırada gösterildi ki biz birinci sırada olması gerektiğini inanıyoruz. Şanlıurfa'nın genel olarak turizm altyapısına baktığımız zaman Türkiye'nin en büyük müze kompleksine ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle gerçekten görülmesi gereken yerlerdir. Ayrıca Harran, Halfeti, Göbeklitepe ve kentin yöresel mimarisi gelen ziyaretçilerimiz, otantik ve mistik bir hava içerisinde ziyaret etme imkanı bulacaklardır. Herkesi Şanlıurfa'ya bekliyoruz."

Kentte hediyelik eşya satışı yapan esnaf Ahmet Taşkın ise yaklaşık 2 yıldır GAP turlarının olmaması nedeniyle işlerinin gerilediğini belirterek, turistleri yeniden görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.