Uğur Özteke

Uğur Özteke

Gar taksiden, Karaman Caddesi’nin trafik ışıklarına

Gar taksiden, Karaman Caddesi’nin trafik ışıklarına

Güzel, yaz günlerini iyiden iyiye hissettiren sıcak bir haftanın daha sonuna geldik.

Dahası hafta sonu tatili siz değerli okurlarımız için gelmiş bulunuyor.

Bizim için cumartesi, pazar, pazartesi… Hiçbir günün birbirinden farkı yok. Dahası cumartesi, pazar hafta sonu diye insanlarımız dinlenmeye, eğlenmeye yemek yemeye, aileleri ile birlikte olmaya, alış veriş yapmaya çalışırlarken, bizler bu tempoya ayak uydurabilmek için iki kat daha fazla enerji ile çalışmaya gayret ediyoruz.

Bugün de izninizle hafta başından bu yana yaptığımız gibi, siz değerli okuyucularımızdan gelen iki ayrı konuyu köşemize taşımaya çalışacağız.

Önce gar ve gar taksi ile ilgili bir iş adamı abimizin isteğini ve şikayetini dillendirmek istiyoruz.

Hızlı treni şehrimiz için düşünenlerden, kazandıranlardan, emek verip bu iş için çalışanlardan Allah bin kere razı olsun. Bu tren sayesinde artık Ankara nerede ise arka sokağımız oluverdi. Bu güzellik ve hizmet içerisinde zaman zaman küçük sıkıntılar bütün mutluluğumuzu bir anda alıp gidiveriyor.

İşte bu abimiz birkaç kez yaşadığı sıkıntıyı dile getirirken bazı günlerde Gar taksinin yolcu ihtiyacına cevap veremediğini belirterek, “Eskiden böyle durumlarda Anıt taksiden taksi çağırılıyor ve iki dakika sonra taksi geliyordu. Şimdi bunu da yapmıyorlar. Bir de oradaki arkadaşlar yaptıkları agresif hareketler ile hem bölgenin, hem de gelen giden yolcunun Konya imajına zarar verebiliyorlar. Çilekeş taksici esnafımız bu konuda her zamankinden daha anlayışlı olmalı diye düşünüyorum” diyordu.

Gerçekten de taksicilerimiz özellikle yabancılar için şehrin 1 numaralı vizyonlarındandır. Ayrıca yıllardan bu yana “Konyalılar olarak niye taksiye binmeyiz?” diye düşünüp, üzülüp bu imajın yıkılması için mücadele veren birisi olarak konunun hassasiyetine daha da önem veriyoruz.

KARAMAN YOLUNDA

YEŞİL DALGA YOK MU?

Hafta içerisinde bizi arayan ve zaman zaman “sade vatandaş” rumuzu ile hem sosyal medyada şehre olan sevdasını gözler önüne seren, hem de bizi eleştiren büyüğümüz aradı.

Bu abimiz ısrarla “Uğur Bey bugün seni alıp saat 19’da Karaman yoluna götüreceğim” diyordu. O gün için başka bir yere sözümüz olduğu için “peki” diyemedik. Bunun sebebini öğrenmek istediğimiz zaman ise şunu öğrendik. Bu Karaman yolunda özellikle akşam saatlerinde trafik ışıklarında yeşil dalganın olmadığından şikayetçi olan abimiz “Kırmızı ışıklarda öyle bir yığılma öyle bir tıkanma oluyor ki sanırsınız burası TEM yolu.”

…………..

Aslında bizde son aylarda trafik ışıklarındaki düzenlemeler ile ilgili olarak Belediye yöneticilerine teşekkür edecektik.

Çünkü bazı küçük kavşaklarda sabah ve akşam saatlerde yani trafiğin olduğu saatlerde kırmızı ışık uygulaması yapan yetkililer, gün içerisinde trafik rahatlayınca bu ışıkları sürekli yanıp sönen sarı ikaz işaretlerine döndürüyorlar.

Böylece gün içerisinde kontrollü geçişler ile vatandaşlar ve sürücüler bomboş yolda ışıkları beklemek zorunda kalmıyorlar.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Toprak bir gün yağmurun kıymetini anlayacak ama o gün yağmur yağmayacak

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücülerimiz direksiyon başında burunlarını oynamadığı zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR