Garanti Bankası, Sendikasyon Kredisini Yeniledi

Garanti Bankası, Sendikasyon Kredisini Yeniledi
Garanti Bankası, geçen yıl mayıs ayında aldığı 1,25 milyar avro tutarındaki sendikasyon kredisini yeniledi

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, geçen yıl mayıs ayında aldığı 1,25 milyar avro tutarındaki sendikasyon kredisini yeniledi.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka yurt dışı borçlanma programı çerçevesinde, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 2016'nın mayıs ayında aldığı 1,25 milyar avro tutarındaki sendikasyon kredisini yeniledi.

468 milyon dolar ve 805,5 milyon dolar tutarında iki dilimden oluşan krediye 16 ülkeden 38 banka katılım gösterdi. Garanti Bankası'nın koordine ettiği kredinin toplam maliyeti, dolar için Libor + yüzde 1,45 olurken, avro için Euribor + yüzde 1,35 olarak gerçekleşti. Dün imzalanan kredinin vadesi 367 gün olarak yenilendi.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Garanti Bankası'nın, uluslararası bankaların ve yatırımcıların Türkiye'de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonu doğrultusunda, güçlü muhabir bankacılık ağı, deneyimli ekibi ve iş yaratma kabiliyetindeki başarısıyla sektördeki öncü konumunu bir kez daha kanıtladığının altını çizdi.

Erbil, "Sendikasyon kredisinin tamamını başarıyla yenilememiz, Garanti'nin yurtdışı finansman piyasalarındaki sürdürülebilir fonlama yaratma gücünü ortaya koyarken ülkemiz bankacılık sektörünün uluslararası piyasalardaki yüksek güvenilirliğini de tescilledi." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.