Gaün İle Portland State Üniversitesi Arasında İş Birliği

Gaün İle Portland State Üniversitesi Arasında İş Birliği
GAÜN Mühendislik Fakültesi öğrencileri, 3. sınıftan sonra Portland State Üniversitesi'nde iki yıl daha okuyarak, hem lisans hem de yüksek lisans diploması alabilecek

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Portland State Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında mühendislik fakültesi öğrencileri 3. sınıftan sonra Amerika'da iki yıl daha okuyarak, hem lisans hem de yüksek lisans diploması alabilecek.

Üniversite sanayı işbirliğini güçlendirmek ve tabana yaymak için uyguladığı "İntörn Eğitim Modeli" ile Türkiye'ye örnek olan GAÜN, bu alanda ABD'nin en iyi üniversitelerinden Portland State Üniversitesi ile eğitim alanında işbirliği yapacak. 

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun'un başkanlığındaki akademik heyet, ABD'nin çeşitli üniversiteleriyle iş birliği görüşmelerinde bulundu.  

Portland State Üniversitesi'nin Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.Tuğrul Daim ve Prof. Dr. Dündar Kocaoğlu ile Rektör Prof. Dr. WimWievel'i ziyaret eden heyet, iki üniversite arasında öğrenci-öğretim üyesi hareketliliği sağlanması için iş birliği yapılması hakkında protokol imzaladı.

Anlaşmanın YÖK tarafından da uygun görülmesi halinde öğrencilere çift diploma imkanı sağlanacak. "3+2" olarak adlandırılan programla ilk etapta belirli koşulları sağlayan GAÜN Mühendislik Fakültesi öğrencileri, 3. sınıftan sonra Portland State Üniversitesi'nde iki yıl daha okuyarak, hem lisans hem de yüksek lisans diplomasını alabilecek. 

Anlaşmanın ilerleyen yıllarda tüm fakülte ve bölümlerde yaygınlaştırılması ve kapsamının genişletilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.