Gazi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi

Gazi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi
Prof. Dr. Ersoy: "Umut, güven, li̇yakat, deği̇şi̇m ve geli̇şi̇m rektörlük adaylığımdaki̇ temel i̇lkeleri̇m"

ANKARA (AA) - Gazi Üniversitesi rektörlük adaylığını açıklayan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Ersoy, "Umut, güven, li̇yakat, deği̇şi̇m ve geli̇şi̇m rektörlük adaylığımdaki̇ temel i̇lkeleri̇m" dedi.

Prof. Dr. Ersoy, 2016 yılı rektörlük seçimlerinde adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Gazi Üniversitesi'nde 30 yıldır asistanlık ve öğretim üyeliği yaptığını belirten Ersoy, bu zaman sürecinde Gazi Üniversitesi'nin büyük aşama kaydettiğini söyledi.

"Üniversite olarak fiziki, teknolojik, bilgi birikimi, nitelikli insan kaynakları göz önüne alındığında gözle görülür şekilde büyüdük. Bu büyümenin yarattığı en önemli problem ise hantallaşma oldu." diyen Ersoy, hantallaşan sistem içerisinde üniversitenin temel fonksiyonu olan eğitim ve nitelikli insan yetiştirme motivasyonunun neredeyse kaybedildiğini ileri sürdü.

Üniversite personelinin işlerinde isteksizleştiğini gözlemlediğini belirten Ersoy, "Akademisyen olma ruhu köreldi. Birinci hedefim bu umutsuzluğu süratle gidermektir. Bunu gidermenin ilk yolu ise herkese, ayırt etmeksizin farklı yönleri ile değerli olduklarını hissettirmektir." ifadesini kullandı.

Rektör Adayı Ersoy, seçimleri kazanması halinde, üniversitede çeşitli bilim dallarında çalışan ve üretmek için gayret gösteren başta öğretim üyeleri olmak üzere herkese beklenen desteklerin verileceğini ve önemli problemlerden biri olan akademik yükseltmelerin hızla gerçekleştirileceğini bildirdi.

Yönetimsel açıdan herkese, her düşünceye ve farklılıklara saygı duyulması gerektiğini ifade eden Ersoy, ana prensipler ve temel ilkelerin belirlenerek, kişiler arasında hiçbir ayırım yapılmadan, bu kuralların uygulanacağı hakkında güvence verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

- "Temel hedef, Gazi Üniversitesi'nin gerektiği gibi temsil edilmesi"

Ersoy, üniversitede yaşanacak değişimin, akademik kurulların yönetimde aktif ve söz sahibi olması ile başlayacağına işaret ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Akademik kurullarca yapılacak kadro, personel, ekipman istekleri üniversitenin imkanları dahilinde karşılanacaktır. Bunun karşılığında ilgili bölümden, nitelikli ve dünya standartlarında bir eğitim, katma değeri yüksek üretim ve bilgi akışı, makale, kurs, toplantı düzenlemeleri gibi aktiviteler beklenecektir. Temel hedef, üniversitemizin dünyada ve yurt içindeki bilimsel arenalarda gerektiği gibi temsil edilmesi ve sesinin duyurulmasıdır. Bu değişimden elde edilecek her türlü pozitif kazançtan bunu oluşturanların faydalanması da sağlanacaktır."

Ersoy, "Kırılan umutların onarılması, güven ortamının tesis edilmesi ve herkese hissettirilmesi, tüm birimlerin başta akademik kurullar olmak üzere tek tek aktive edilmesi ile ortaya çıkan ürün, başta toplumun faydasına olmak üzere hizmete sunulacaktır. Yani burada yapılması gerekli olan ana aksiyon, üniversite-toplum yararı-sanayi ve yan dalları ilişkisini kurmayı başarmaktır." diye konuştu.

- "Yurt dışında, Gazi Üniversitesi Kampüsleri kurulabilir"

Elde edilecek başarı ile üniversitelerin en temel hedefi olan "Nitelikli insan" gücünün sağlanacağını söyleyen Prof. Dr. Ersoy, şunları kaydetti:

"Oluşturulan bilgi ve deneyim birikiminin yurt dışına açılması da temel hedeflerim arasındadır. Bunun için Türkiye dışında özellikle Türki Cumhuriyetlerde, Gazi Üniversitesi’ne ait kampüsler kurulabilir. Bu kampüslerde, hem Türkiye’den hem de ilgili ülkelerden insanlara eğitim verebiliriz. Böylece öğretim üyelerimizin yurt dışı deneyimleri artarken, eğitime katkı sağlayan öğretim üyelerine gelir getiren ek kaynaklar da sağlayabiliriz."

"Üniversite öğretim üyeleri olarak devletimizle uyumlu çalışmak ve başarmak zorundayız." ifadesini kullanan Ersoy, rektörlüğe seçilsin ya da seçilmesin farketmeksizin üniversite için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Gazi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi

Gazi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.