Gaziantep Bağımsız Milletvekili Özdağ:

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Özdağ:
"Bugün Barzani ile de ABD ile de yaşanan sorunlar, AKP'nin izlemiş olduğu, ilkesiz, zeminsiz, çekingen politikaların sonucudur"- "(Somali'deki bombalı saldırı) Bakın tekerlek kırılmadan, araba devrilmeden uyarıyoruz, Türk askerini, bu tür bizi birinci der

TBMM (AA) - Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, "Bugün Barzani ile de ABD ile de yaşanan sorunlar, AKP'nin izlemiş olduğu, ilkesiz, zeminsiz, çekingen politikaların sonucudur." dedi.

Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Irak ordusunun gerçekleştirdiği askeri harekat neticesinde Kerkük'te tekrar Irak egemenliğinin belil ölçülerde kurulduğunu, burada özel statünün oluşturulması gerektiğini ifade etti.

AK Parti'nin Irak politikasının başarılı olmadığını, bu nedenle, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Mesut Barzani'nin hayaller görmesinin mümkün kılındığını savunan Özdağ, PKK ile mücadele, Türkmenler ve Kerkük konularının Barzani ile ticari ilişkilere kurban edildiğini ileri sürdü.

Bölgedeki belirsizliğin PKK'nın bölgede hem siyasi hem de fiziki mevziler kazanmasına imkan sağlayacak bir zemin oluşturduğunu ifade eden Özdağ, ABD ve Batı ile ilişkilerde de sorun yaşandığını söyledi.

"Bugün Barzani ile de ABD ile de yaşanan sorunlar, AKP'nin izlemiş olduğu, ilkesiz, zeminsiz, çekingen politikaların sonucudur." iddiasında bulunan Özdağ, ABD'nin PKK ve FETÖ'ye verdiği desteklere rağmen İncirlik'i kullanmasına izin verilmesini eleştirdi.

Dış politikanın ciddiyetsizlik kaldırmayacağını dile getiren Özdağ, içinde bulunulan dönemin ve bölgenin sürekli hata yapmayı kaldıracak bir zaman ve coğrafya olmadığını kaydetti.

Dış politikanın Ortadoğu'da da çöktüğünü savunan Özdağ, Somali'de gerçekleştirilen bombalı saldırıda esas hedefinin Türk büyükelçiliği ve Türk askeri birliğinin olduğu yönünde iddialar bulunduğunu anımsatarak, "Bakın tekerlek kırılmadan, araba devrilmeden uyarıyoruz, Türk askerini, bu tür bizi birinci derecede ilgilendirmeyen, çok riskli, başarı şansı tartışmalı yerlere, görevlere, maceralara göndermeyin." değerlendirmesini yaptı.

- "Habur Sınır Kapısı kapatılsın"

Bir basın mensubunun "Kerkük'te Türkiye'nin pozisyonu ne olmalı?" sorusu üzerine Özdağ, Türkiye'nin bölgesel aktörlerle daha yakın ilişkide olması, bölgedeki bölücü yapıların milli devletlerinin sınırlarını değiştirmesini engelleyici kararlı politika uygulanması, Barzani'nin bağımsızlık rüyalarını teşvik edici politika izlenmemesi, Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması, uçuşların gerçek anlamda durdurulması, Bağdat ve Tahran ile birlikte Barzani'nin ekonomik ambargo içine itilmesi gerektiğini söyledi. Özdağ, bölgedeki sınır değişikliklerini engelleyici askeri hazırlıkların da yapılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.