Gaziantep basınından teröre 'siyah beyaz' tepki

Gaziantep basınından teröre 'siyah beyaz' tepki
Gaziantep'te günlük yayımlanan 12 gazete, İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik terör saldırısına tepki göstermek amacıyla siyah beyaz basıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu üyeleri, bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 polisin şehit olması, 22 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısına ortak tepki gösterme kararı aldı.

Bu kapsamda kentte günlük yayımlanan 12 gazetenin ilk sayfaları siyah beyaz veya Türk Bayrağı basılarak hazırlandı.

Yerel gazetelerden "Telgraf" Türk Bayrağı zemin üzerine "Gazi olur, şehit olur, asla teslim olmayız" yazısıyla çıktı. Zafer gazetesi ise siyah beyaz zemin üzerinde "Kahpe saldırı Gaziantep'i de vurdu" başlığıyla okuyucularına ulaştı.

Siyah olarak basılan Güneş gazetesi de "Dur dünya selam dur. Burası Antep, istiklali için ayağa kalkan, madalya, mükafat istemeyen mezarsız ölülerin şehri... Antep düşerse dara o şehitlerin torunları vatanı için, bayrak için dimdik ayakta" başlığını atarken, Haber gazetesi de saldırıda zarar gören GASKİ binasının siyah beyaz basılan fotoğrafı üzerine "Gaziantep teröre teslim olmaz" başlığıyla tepkisini gösterdi.

GGC Başkanı İbrahim Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel basın olarak teröre tepkilerini sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.